avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator, sofer taxi, manager de transport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator, sofer taxi, manager de transport

Daca ma poate lamuri si pe mine cineva: sotul meu a cumparat o licenta taxi cu tot cu masina de la un pfa. pt acest lucru a fost nevoit sa isi faca srl. El este administrator, va fi sofer de taxi si manager de transport. Contractul ind de munca pe ce functie va trebui sa fie, pt a fi in regula, in cazul unui control? Am fost la Itm, raspunsul a fost: noi nu oferim consultanta...dar daca nu ei, atunci cine? Sper sa ne lamureasca cineva, ca fiecare persoana pe care am intrebat-o ne-a spus altceva. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elgeo , utilizator 14:35, 12 Ianuarie 2023
Regulamentul (CE) nr. 1.071/2009.
art. 4 Managerul de transport
(1) O întreprindere care exercită ocupatia de operator de transport rutier desemnează cel putin o persoană fizică, managerul de transport, care îndeplineste cerintele prevăzute la articolul 3 alineatul (1) literele (b) si (d) si care:

(a) conduce permanent si efectiv activitătile de transport ale întreprinderii;

(b) are o legătură autentică cu întreprinderea, cum ar fi aceea de a fi un angajat, director, proprietar sau actionar al acesteia sau administrează întreprinderea, sau, în cazul întreprinderii persoană fizică, este însăsi persoana respectivă; si

(c) este rezident în Comunitate.
.....

Prin urmare, poate fi manager de transport si fara c.i.m.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deasemeni, poate practica serviciul de transport taxi ( in conditiile expuse de dvs.) fara obligatia incheierii c..i.m.
In cazul unui control ITM , sa le spuneti sec cum au facut-o si ei cu dvs , ca sunteti administrator si va administrati singur afacerea din lipsa de angajati.
Daca totusi sotul, doreste sa incheie c.i.m. pentru a beneficia de vechime ..., etc... o poate face, dar nu este obligatoriu,
Legea 38/2003
Art. 26
(1) Pentru a putea practica transportul de persoane in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere, conducatorul auto trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba permis de conducere categoria B valabil, cu o vechime de cel putin 2 ani;
b) sa detina certificat de atestare profesionala valabil;
c) sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic;
d) sa aiba varsta minima de 21 de ani.
e) sa nu aiba mentiuni in certificatul de cazier judiciar privitoare la faptele prevazute la art. 9 alin. (1) lit. d) pct. 1.
(2) Certificatul de atestare se elibereaza de agentia Autoritatii Rutiere Romane - ARR pe raza careia conducatorul auto activeaza, in urma promovarii unui test-grila.
(3) Pentru a sustine testul-grila conducatorul auto trebuie sa prezinte la agentia Autoritatii Rutiere Romane - ARR urmatoarele documente:
a) dovada absolvirii unui curs de pregatire profesionala pentru practicarea transportului de persoane in regim de taxi sau a transportului in regim de inchiriere, cu o durata maxima de pana la 3 luni;
b) dovada platii in contul agentiei Autoritatii Rutiere Romane - ARR a taxei privind testarea.
....
Buna ziua!ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu deschiderea unui dispecerat taxi si mi sa cerut sa am atestat de manager de transport in regim taxi si inchiriere sau persoana desemnata precizez ca eu sunt doar administrator si ca activitatea mea principala este de-a furniza doar serviciul de dispecerat taxi ?
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
Elgeo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat taxi StoianRadu StoianRadu Am o condamnare ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 NCP dispune amanarea ... (vezi toată discuția)
Cer un sfat - atestat taxi emilian.g emilian.g in urma cu 4 luni am sustinut cursurile pt atestatul de taximetrist.am promovat examenul dar nu am ajuns in termen de 30 de zile sa depun actele la sediul ... (vezi toată discuția)
Angajare manager transport care este si asociat luminella luminella buna seara, detin o firmă de transport marfă împreună cu soțul meu 50%/50%.El este si administratorul firmei. Dorim să obținem licența pentru ... (vezi toată discuția)