avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Țeapă agenție de modeling
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Țeapă agenție de modeling

Buna dimineata! Ieri, eu impreuna cu prietena mea am fost imensa prostie sa cadem in plasa unei firme care bineintelea nu face altceva decat sa te mulga de bani. Orbiti si grabiti... ne am lasat pacaliti. Am vazut diverse subiecte asemanatoare. In contract apare un paragraf in care scrie "Eu beneficiarul.. sunt de acord cu data.... si ora ....sedintei foto" aici insa nu e specificata vreo data desi sunt spatii pentru a fi completate. Iar imediat apare " Semnatura"... dupa care mai e un paragraf unde scrie ca " Eu beneficiarul sunt de acord cu tot ce e specificat in contract, valabilitate...etc" in dreapta scrie "semnatura' insa nu am semnat decat in josul paginii ubdeva unde scria iar "Beneficiar" mentionez ca sunt 2 persoane trecute pe un singur contract insa datele pe contract au fost trecute de la una singura. Contractul e valabil in acest caz? Si daca nu.. as putea cere anularea bonurilor fiscale si restituirea banilor?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:32, 22 Februarie 2019
Puteti sa cereti dar asta nu inseamna ca o sa si primiti,aceste firme lucrează la limita legii,contractele de obicei sunt facute in asa fel incat sa aibe clauzele în favoarea societății etc.Numai eu am raspuns pe acest forum la n întrebări asemănătoare dar se pare ca oamenii nu se invata desi au fost reportaje la stiri,netul e plin cu articole în care se povestesc situații asemănătoare.Sa nu va treziți ca va solicita și alte sume au fost și astfel de cazuri.Puteti face o sesizare la ANPC și o plângere la poliție dar sansele sunt infime.Nu stiu ce varsta aveti dar în mod cert această țeapă poate sa fie un avertisment pt dvs și o lecție de viață.
Aceste contracte sunt redactate de avocați si sunt redactate în favoarea firmei cum este si firesc.Daca se introduc însă clauze aiurea atunci pot aparea probleme pentru societatea comercială.
Ce ati plătit de fapt?

-1.4 din regulament-
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Spre rușinea mea, am
luat și eu “țeapă” în primul an de facultate de la o asemenea “firmă fantomă”
Trebuie citit contractul cu maximă atenție!
Puteți face o plângere penalâ pentru înșelăciune, dar șansele sunt infime în practică.
Sau puteț formula o somație prin avocat, poate produce efecte, deși mă îndoiesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Si eu am fost abordat în urma cu foarte multi ani de o astfel de firma.
Se aflau la începuturi...
Le-am cerut câteva relații verbale si am inteles ca este mult prea greu sa poata respecta contractul si ca depinde de prea multi factori.
Eu le-am zis ca trebuie să îmi plateasca ei ca sa imi faca fotografii...si s-a încheiat discuția...
Nici daca ar fi acceptat asa nu cred ca ar fi acceptat pretul meu...
Multumesc pentru raspunsuri.. am crezut ca in ciuda incompetentei noastre mai e ceva de facut. Am achitat si o anume taxa de inscriere de 130 de lei penteu care am primit si chitanta cu "TAXA INSCRIERE x1 130LEI" desi in contract aceie ca taxa e de 120 de lei... nu cred ca e asa important. Pe mine ma interesa daca e valabil contractul atata timp cat eu consider ca e "incomplet" deoarece nu am semnat chiar peste tot. As putea trimite cateva poze daca m ar putea ajuta cineva cu o parere...

Alte discuții în legătură

Inselatorie agentie de modelling Cristi997 Cristi997 Buna ziua, In data de 17 noiembrie 2017 am fost abordat in zone AFI Cotroceni de o firma de recrutari de modelling numita Office Media International. Nu ... (vezi toată discuția)
Reziliere de contract firma de casting Sandman98 Sandman98 Buna ziua! De cateva luni ma confrunt cu o problema legata de o asociatie de casting. Stiu ca o sa para juvenil ce va urma, asa ca imi cer scuze de la bun ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta - anulare actiune, consecinte zsorox zsorox Tatal meu a murit in noiembrie 2014 iar mama mea a murit in ianuarie 2015 Eu sunt singurul lor copil, eu m-am nascut in 1983. Locuiam impreuna, toti trei, ... (vezi toată discuția)