avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Întrebare din curiozitate: ce se poate face cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Întrebare din curiozitate: ce se poate face cu cerșetorii agresivi din tren?

Bună ziua, o întrebare mai de curiozitate să zic asa ce se poate face cu cerșetorii agresivi din tren? În cazul în care nu e vreun compartiment vecin unde să se poată fugii de ei? Ultima dată erau vreo 4 în compartimentul de lângă, au așteptat să fiu singur in compartiment sau au sesizat că am ramas singur si au dat toți buzna în compartimentul meu ca să le dau ceva, unii incercau deja sa deschidă geanta etc!

De frica sa nu fure ceva le am dat!

Calatoreau fara bilet ziceau ca ii lasa conductorul gratis pana la Curtici si inapoi! Se suisera apoape de Brasov! Nu avea rost chemat conductoru se teme si el de ei de aia ii lasa!

Ce solutie este? Sunat la 112? Ma gandisem dar mi se parea jenant plus pot face ceva fura/ataca pana vine cineva! Iar uneori ei fura telefonul din mana!

Dupa Curtici numa scapai de ei s-au suit impreuna cu conductoru pe trenu retur! Pierdui multi Lei, mai mult decat costul biletului! ( Zic ca nu au bani si ce mic e ajutorul social dar aveau haine de trening noi de firma, adidasi noi, sacose de firma! )
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 19:14, 5 Martie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fapta poate fi incadrata chiar si la talharie, chiar daca aparent remiterea sumelor a fost consimtita de cel deposedat, dar in fapt s-a facut de teama sau sub amenintare. Ce este de facut? Depus plangere la politie, la parchet. Si nu doar dvs, ci toti cei care au patit-o, pentru ca daca sunt mai multe plangeri este cu atat mai bine, inseamna ca acesta este un mod de operare al respectivilor cetateni. La fel, si nasul ar putea sa sesizeze organele, desi de frica nu o face.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ATENTIE, prin cumpararea unui bilet de transport se stabileste o relatie contractuala intre voiajor si societatea de transport de persoane respectiva.
Societatea de transport, conform legislatiei europeene, este obligata sa asigure transportul in comun al voiajorului in conditii de confort al persoanei transportate conforme cu tariful platit.
Conditiile de higiena si de securitate al persoanei transportate insa sunt valabile indiferent de tariful platit (deci indiferent de clasa).
Deci, se va depune plangere penala pt talharie atat impotriva faptasilor cat si impotriva societatii de transport (in calitate de complice, situatiile fiind foarte fecvente).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

> privare de libertate de catre controlori Diabolik_01 Diabolik_01 Salutare, Am si eu o nelamurire. Un angajat al unei regii de transport (bucuresti, iasi, pitesti, suceava, etc) poate sa retina o alta persoana in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a retine persoane unpetru unpetru Nu ma pricep deloc, de aceea va rog sa scuzati termenii folositi necorespunzator pe alocuri. Caut articolul din lege care spune clar ce autoritati/organe au ... (vezi toată discuția)
Cum il salvam pe pristanda? Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Toata lumea il stie pe Ghita. Care Ghita? Ei ... cum \"care Ghita?\" Ce, va faceti ca nu-l stiti? Pristanda! Ghita Pristanda, jandarmul orasului. Vedeti ca-l ... (vezi toată discuția)