avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Exista temei legal ptr.continuare activitate pana la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Exista temei legal ptr.continuare activitate pana la primirea deciziei de pensionare?

Unui functionar public care solicita pensionarea anticipata (anticipatie de 3 ani si 6 luni ),i se solicita incheierea cartii de munca la depunerea dosarului de pensie si implicit inceterea raporturilor de munca .Va rog sa/mi spuneti daca se poate continua actvitatea pe acelasi post pana la primirea deciziei de pensionare,eventual cu contract de munca pe durata determinata sau nedeterminata ?
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 07:57, 20 Noiembrie 2009
Totusi, un functionar public are raporturi de serviciu, nu raporturi de munca si este numit prin act administrativ, nu incheie un contract de munca. :)

Functionarul public isi continua activitatea in baza aceleasi decizii de numire in functie, pana la comunicarea deciziei de pensionare, potrivit art. 98, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 188/1999: "Raportul de serviciu inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de (...) pensionare anticipata partiala."

Pensia va fi pusa in plata dupa prezentarea adeverintei din care rezulta incetarea calitatii de asigurat.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare temporara pentru boala mfiruta mfiruta Puteti,va rog, sa-mi spuneti daca in cazul pensionarii temporare pentru boala raportul de serviciu al functionarului public se poate suspenda si in ce ... (vezi toată discuția)
Cand inceteaza contractul de munca unui angajat functionar public la solicitare pensie pentru limita de varsta? elena_simion elena_simion Sunt functionar public intr-o institutie publica. Conform legii pensiilor ar trebui sa ma pensionez in ianuarie 2017. Intrebarea mea este daca pot sa fiu ... (vezi toată discuția)
Modalitate incetare raport de serviciu - pensionare anticipata Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Cum inceteaza raportul de serviciu al unui functionar public care a depus la casa de pensii si a si obtinut decizia pentru pensionare anticipata, ... (vezi toată discuția)