avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren cu PUG si fara PUZ
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren cu PUG si fara PUZ

Bună ziua. Vreau sa achiziționez un teren intravilan care are doar PUG și nu are PUZ. Proprietarul e în curs de obținere certificat de urbanism de la primărie, în care, spune el, arata ca terenul este intravilan, se poate construi, etc. Se poate obține autorizatie de construcție doar cu PUG si certificatul acela de urbanism? Dacă nu, cat durează și cât costa sa obții PUZ? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: radugallin@gmail.com , utilizator 02:19, 3 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Statutul terenului e trecut în CF. Certificatul de urbanism este doar un document care vă spune în ce condiții puteți construi.
Da, vă trebuie PUZ. Pentru tarife, vorbiți cu firme de arhitectură, fiindcă ele sunt abilitate. Tarifele sunt destul de legate de prețul zonei, precum și de graba dvs.
Și dacă în certificatul de urbanism sunt trecute condițiile în care pot sa construiesc atunci la ce îmi mai trebuie PUZ? Întreb pt ca vânzătorul spune ca ca, cu ce am pot construi (CF, PUG și certificat de urbanism). Eu am găsit pe net documentatia necesara pt autorizatia de construcție și nu zice nimic de PUZ. Sunt necesar câteva avize(pe lângă alte documente) și ma gândeam ca poate, pt a obține acele avize este necesar sa prezinți PUZ-ul. M-as bucura dacă puteți confirma/comenta. Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca zona n-are PUZ vi se va cere cu siguranta. Poate cu exceptia situatiei in care vreti sa construiti intr-un sat.
Este într-adevăr vb de o comuna. Și exista PUG, iar PUZ-ul va rezulta din certificatul de urbanism.
Sa înțeleg ca în sate/comune, nu sunt aceleași cerințe?

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)