avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

autorizatie constructie

buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:02, 26 August 2014
Intravilanul este definit ca teritoriul pe care se poate construi. Intravilanul existent este dat de PUG (Plan Urbanistic General). PUG-ul este stabilit în funcţie de tipul localităţii: sat, comună, oraş, municipiu. Fiecare are nişte criterii prin care se stabileşte limita intravilanului.

Atunci când se doreşte să se construiască în afara zonei definite de PUG, (in extravilan) persoana trebuie să ceară unui arhitect să întocmească un PUZ (Plan Urbanistic Zonal). Această documentaţie prezintă condiţiile practice de rezolvare a construcţiei: de unde aduce electricitatea, apa curentă, canalizare, gaz etc. (evident, dacă acestea sunt în zonă). De asemenea, se va specifica regimul de înălţime a construcţiilor din zonă. PUZ-ul trebuie aprobat de consiliul local al teritoriului administrativ pe care se află terenul în cauză si este o documentatie scumpa !

In concluzie, nu puteti construi in extravilan daca nu exista PUZ. Daca terenul dvs de 2000 mp se afla in vecinatatea limitelor PUG-ului poate, acesta( PUG-ul )se va extinde si va va cuprinde si pe dvs , fara sa mai platiti PUZ.
multumesc pentru raspuns,terenul se afla langa ultima casa construita si locuita din comuna,gazele,apa si lumina sunt la capatul locului iar la nici un km s-a construit noul complex sportiv din comuna.cred ca am sanse sa obtin autorizatia de constructie,fie si pentru anexe.
depuneti pentru certificat de urbanism si veti vedea in ce conditii puteti sa obtineti autorizatia de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa-mi construiec o ... (vezi toată discuția)
Extravilan - intravilan construibil - necesitatea schimbarii destinatiei terenului bodo9001 bodo9001 As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru a obtine autorizatia de construire pe un teren intravilan arabil. Mai este necesara schimbarea destinatiei ... (vezi toată discuția)