avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare/cumparare sau donatie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare/cumparare sau donatie ?

Buna ! sunt intr-o dilema si nu stiu care-i procedura cea mai corecta. In speta am un teren agricol extravilan care nu l-as vinde, dar m-am trezit cu o oferta din partea unor cetateni straini care au si cetatenie romana, care insista pt. terenul respectiv in vederea deschiderii unei afaceri. Nu stiu daca mai e de actualitate legea care prevede ca orice suprafata de teren aflat la mai putin de 30 km de frontiera poate fi vanduta numai cu avizul M.Ap.N? Ofertantii au venit cu ideea de al dona, iar in felul asta nu ar mai fi nevoie de avize din partea M.Ap.N. Din acest motiv vin cu intrebarea in spatiul acesta, poate ma poate indruma un domn avocat, jurist care sa stie exact ce prevede termenii legii. Iar in cazul donatiei, care ar fi riscul meu ? Va multumesc mult !
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Preemptorul accepta oferta de vanzare dar nu cumpara florinuzy florinuzy In cazul unei tranzactii cu un teren agricol extravilan, preemptorul (arendasul) accepta oferta de vanzare afisata pe site-ul primariei dar nu cumpara ce se ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan arabil denisblj denisblj Buna ziua. Doresc sa vand un teren extravilan arabil in judetul Timis. Cei de la primarie mi-au spus ca nu pot face acest lucru pentru ca terenul poate fii ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vanzare libera a terenului agricol marinpreda marinpreda Legea 17/2014 privind vanzarea terenurilor agricole din extravilan, prevede ca daca procedura de afisare a ofertei de vanzare s-a incheiat, nefiind nici un ... (vezi toată discuția)