avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dețin o firmă cu sediul în USA, cum pot înființa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dețin o firmă cu sediul în USA, cum pot înființa un magazin online în România?

Buna ziua,
Detin o firma in USA si recent am avut o multime de cereri de la clientii din Romania sa deschidem un site in limba romana.
Cum se poate face asta atata vreme cat firma este inregistrata in US iar produsele se vor expedia din US catre clientul final?
Multumesc,
Alina

Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alinaev , utilizator 18:56, 24 Februarie 2019
Bună ziua!
În cazul descris de dvs. putem avea doua situații:
1) aveți deja site-ul care operează din SUA și entitatea juridică înmatriculată tot în SUA - ceea ce înseamnă că dvs. decideți dacă produsele pe care le comercializați prin intermediul magazinului online vor fi livrate și în State Membre ale UE (în speță - România) sau dacă alegeți să livrați doar în SUA.
Aici va trebui să acordați atenție respectării nu doar a legislației SUA cât și legislației Statului de unde utilizatorii va accesează site-ul.
Atenție la Terms & Conditions , la Privacy Policy, dar și la respectarea normelor în materia protecției intereselor consumatorilor.
2) pregătiți și varianta în limba română a site-ului, cu conversia prețurilor și în moneda românească, asigurând și livrare în România. Practic, oferiți utilizatorului ca de pe site-ul dvs. să își aleagă țara din care provine, să dea click pe steag (spre exemplu) și site-ul să prezinte informația / produsele în limba sa, în moneda statului său și în condițiile aplicabile Statului din care acesta provine atunci când utilizează site-ul dvs.
Aici v-aș recomanda pregătirea unor Politici dedicate Statului respectiv (în speță - România), atât în ceea ce privește data protection, funcționarea site-ului (T&C), dar și respectarea legislației protecției consumatorului, afișarea informațiilor obligatorii, etc.

Referitor la societatea care va vinde produsele și de unde vor fi ele expediate, consumatorul trebuie să fie informat cu privire la aceste aspecte, inclusiv cu privire la costuri / taxe.

Puteți să ”split-uiți” dacă doriți activitatea și să înființați o societate în România, iar aceasta societate să dețină un site, prin intermediul căruia sa comercializați produse. În acest caz, societatea din România va respecta toate obligațiile care revin unei entități juridice din România (taxe, impozite, declarații, etc).

Totul este discutabil în funcție de activitatea dvs., de strategia pe care doriți să o abordați, de oportunitățile de piață, potențiali clienți etc.

În speranța că informațiile de mai sus v-au lămurit,
Cu stimă,
Av. ALEXA


Va multumesc mult pt feedback
Credeti ca putem discuta mai mult pe aceasta tema? Oferiti consultanta online in afara acestui site?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creare contracte pentru business online t&c Robertdd Robertdd Buna ziua, Intrebarea mea este legata de contractele care se fac dintre o firma care presteaza servicii si potentialii beneficiari. Cine poate crea aceste ... (vezi toată discuția)
Shop online eu ShopOnline ShopOnline Buna Ziua, Sunt un cetetean ungur, si as dori sa deschid un ShopOnline in romania, am fima aici in Ungaria, un KFT (SRL) si aici in Ungaria pot sa vand ... (vezi toată discuția)
Cumpar din china / livrez in sua / bunurile nu trec prin ro / comert online marinescul marinescul Buna seara, Va ofer acest exercitiu si poate reusiti sa ma ajutati: Sunt persoana juridica, cu sediul in Romania si doresc sa aflu daca este legala o ... (vezi toată discuția)