Buna ziua,
In decembrie 2007 am semnat in calitate de promitent cumparator o promisiunea bilaterala de vanzare cumparare pentru 3 ha teren arabil si am achitat celor 5 promitenti vanzatori suma de 29.100 lei din totalul de 30.000 lei convenit. Nu am putut proceda la intocmirea cadastrului, respectiv intabularea terenului pana acum, deoarece in aceasta tarla suprafata reala a fost mai mica decat cea din acte si situatia nu s-a rezolvat cu toate interventiile scrise pe care le-am facut la Primarie si la ANCPI. In septembrie 2012 am incheiat contractual de vanzare cumparare, (fara a fi reusit sa fac cadastrul), cand vanzatorii au primit diferenta ramasa de 900 lei, din care au achitat taxa de 3%.
Anul acesta, cand s-a gasit o solutie pentru a se realiza intabularea si firma de cadastru a depus dosarul, de la BCPI mi s-a adus la cunostinta ca exista un dosar de executare din 2012, cu nr de înregistrare la BCPI din august 2013 pentru 3/16 din suprafata in favoarea unuia din vanzatori. Am contactat BEJ care depusese somatia, explicand cu acte ca persoana care solicitase executarea silita vanduse ANTERIOR terenul, dar BEJ refuza sa discute cu mine.
Imi pun urmatoarele intrebari?
- Cum a fost posibila intocmirea dosarului? Numai in baza unei declaratii a persoanei si a certificatului de mostenitor, ascunzand ca a semnat promisiunea bilaterala si contractual de vanzare cumparare si a primit integral suma stabilita? Eu nu am primit nici o instiintare in acest sens.
- In situatia in care BEJ a fost de buna credinta la momentul respectiv, in prezent, cand i-am transmis pe e-mail promisiunea bilaterala si contractual de vanzare cumparare din care rezulta ca acestea sunt ANTERIOARE dosarului, nu are obligatia legala sa anuleze executarea sillita?
- Pot accesa cumva o baza de date (ecris) pentru executori judecatoresti (executii silite) din Constanta din 2012 unde sa vad detalii privind dosarul?
- Exista vreo cale de a obliga BEJ de a anula dosarul, in afara de proces? Are vreun rost sa ma adresez UNEJ?
- Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie, in care s-a realizat un abuz si as dori sa nu ajung in instanta pentru a-mi face dreptate, deoarece pentru mineeste un stress foarte mare, iar persoana care a cerut executarea silita este insolvabila si nu mi-as putea recupera cheltuielile de judecata .
- In ultima instanta , daca nu voi rezolva pe cale amiabila, pot face , in afara de actiune civila, si plangere penala pentru fals in declaratii la adresa vanzatorului si uz de fals si abuz in serviciu la adresa executorului judecatoresc pentru ca nu a anulat dosarul in momentul in care i-am prezentat actele de vanzare?
Va multumesc anticipat