avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Antecontract credit Prima Casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Antecontract credit Prima Casa

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am depus dosarul pentru a accesa un credit Prima Casa. Mi-a fost aprobat de catre banca, totul este in regula. Intre timp, am gasit un apartament pe care doresc sa il cumpar.
Problema este urmatoarea. Cei care il vand sunt mostenitori (2 frati vitregi). Au inceput succesiunea, pentru a intra in posesia actului de proprietate. Urmand ca dupa ce iese actul de proprietate sa faca, asa cum este firesc, intabularea si cadastrul.
In mod normal, la Prima Casa avansul se achita dupa ce exista si cadastrul, si intabularea. Proprietarii vor avansul inainte, in aceeasi zi in care le iese actul de proprietate de la notar, deoarece nu au bani sa achite notarul (aproximativ 1000 euro). Apartamentul este intocmai cu datele din actele vechi (1970), nu are pereti sparti sau alte modificari.
Ce pot pierde eu daca achit avansul inainte sa aiba cadastrul si intabularea? Exista vreun risc ca acestea doua sa nu poata fi facute si apoi sa trebuiasca sa incep recuperarea avansului dat?

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:50, 20 August 2015
Aveti posibilitatea sa incheiati promisiune bilaterala de vanzare cumparare,in cuprinsul careia sa prevedeti clauze asiguratorii
Puteti solicita precizarea in document ca dvs promitent cumparator achitati si c/v aferenta cadastru si intabulare
Puteti solicita ca in promisiunea bilaterala sa se stipuleze ca,in cazul in care promitentii vanzatori,in mod nejustificat nu isi executa obligatia de incheiere a contractului de vanzare cumparare sau nu indeplinesc conditiile impuse pentru incheierea contractului de vanzare cumparare,dvs ca si promitent cumparator puteti solicita ,fie executarea silita in natura a obligatiilor principale,fie rezolutionarea promisiunii si platii de catre promitentii vanzatori a unei sume care sa acopere plata facuta de dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament pe care vanzatorul are ipoteca prima casa MustangGrecul MustangGrecul Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a cumparat prin Prima Casa la BRD. Mai are 40 000 euro ramasi de platit. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune vanzare-cumparare ciprian_stanciu ciprian_stanciu Buna ziua, Am semnat un act de promisiune de vanzare-cumparare, in calitate de cumparator, pentru un apartament cu data scadenta de 30 Noiembrie 2015. ... (vezi toată discuția)