avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unui apartament pe care vanzatorul are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unui apartament pe care vanzatorul are ipoteca Prima Casa

Buna seara,

Doresc sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a cumparat prin Prima Casa la BRD. Mai are 40 000 euro ramasi de platit.

Din cate am inteles, din cauza ca sunt mai putin de 5 ani de la cumparare, ca sa poata vinde, propietarul trebuie sa achite integral creditul si apoi banca poate cere de la Ministerul de Finante eliberarea de interdictia de vanzare si iradierea ipotecii, asa ca apartamentul sa devina liber de sarcini si sa se poata vinde.

Propietarul doreste sa semnam o promisiune de vanzare la notar si sa ii dau toti banii pentru credit ca avans (adica 40000 Euro!), pentru ca el sa poata achita creditul si sa obtina permisunea de a vinde de la banca si Ministerul de Finante.

E o suma destul de mare de platit pentru o "promisiune" de vanzare, asa ca as fi recunoscator daca imi puteti spune cat de riscant este.

Ce alte posibilitati ar mai fi - se poate face contract de vanzare in loc de "promisiune" de vanzare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:41, 29 Ianuarie 2017
Se poate incheia promisiune bilaterala de vanzare cumparare in care dv ca si promitent cumparator sa prevedeti anumite clauze si termeni asiguratorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament ipotecat vulpoiul vulpoiul Am achizitionat un apartament in cluj de la o firma printrun antecontract ,am platit ratele stipulate in antecontract la termen urmand ca suma de 800 de euro ... (vezi toată discuția)
Apartament cu credit ipotecar catanidk catanidk vreau sa cumpar un apartament in valoare de 40000 euro direct de la proprietar ipoteca fiind de 61000 euro urmand ca ambele parti sa platim in catva ani toata ... (vezi toată discuția)
Intrebare promisiune bilaterala vanzare-cumparare Galia Sebastian Galia Sebastian Buna, am o situatie cu o promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare imobil. Recent am inceput procedurile pentru a achizitiona un imobil cu credit ... (vezi toată discuția)