Va rog sa-mi spuneti cum poate fi executata o institutie de stat?
Am un dosar de executare la un anume domn executor care zace de aproape 6 luni, in afara de o somatie de plata care a facut-o. Astazi i-am facut o vizita sa vad ce se mai intampla cu executarea si mi-a spus transat: nu pot sa merg cu parul si sa le iau banii, lucram cu bugetul de stat, n-au bani, nu platesc.
Am de recuperat despagubiri salariale de la aceasta institutie, pentru care am platit expertiza contabila, onorariul executorului si nu se intampla nimik.
Ce pot face pentru ca executorul sa-si faca treaba si sa-mi recupereze creantele.
Va multumesc.
Am depus astazi o cerere de staruinta, dar din cate am inteles va fi emisa o alta somatie de plata. Cat poate dura aceasta procedura de depus cereri, trimis somatii, fara o finalitate?
Pot da executorul judecatoresc in judecata sa-si faca treaba? Se pare ca mai mult de: te rog frumos da-mi banii, nu face acest executor. Acest lucru sincer il puteam face si eu, fara sa platesc onorarii.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Revin cu precizarea ca institutia a facut contestatie la executare, contestatie care i-a fost respinsa de instanta, ca fiind nefondata. Deci un motiv in plus ca executorul sa miste ceva, zic eu.#-o
prin OG nr.22/2002 privind executarea obligaţiilor de plată ale instituţiilor publice, stabilite prin titluri executorii, s-a instituit regula ca o creanta contra institutiilor publice finantate de la buget, constatata printr-un titlu executoriu, poate fi achitata numai daca acea creanta este prevazuta in bugetul intitutiei publice, la capitolul “cheltuieli”. Este de observat ca, potrivit art. 2 din aceeasi OG nr.22/2002, dacă executarea creanţei stabilite prin titluri executorii nu începe sau [nu] continuă din cauza lipsei de fonduri, instituţia debitoare este obligată ca, în termen de 6 luni, să facă demersurile necesare pentru a-şi îndeplini obligaţia de plată. Acest termen curge de la data la care debitorul a primit somaţia de plată comunicată de organul competent de executare, la cererea creditorului. Numai in cazul în care instituţiile publice nu îşi îndeplinesc obligaţia de plată în termenul respectiv de 6 luni, creditorul va putea solicita efectuarea executării silite, asa cum impune art. 3 din OG nr.22/2002
Poprire o. g. 22/2002
cirus
Am o sentinta investita cu titlu executoriu impotriva unei primarii. Am formulat cerere de executare silita si executorul a pus poprire pe toate conturile ... (vezi toată discuția)