avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... AUTORIZARI ISCIR
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

AUTORIZARI ISCIR

daca o societate comerciala detine in proprietate poduri rulante si stivuitoare care sunt iscirizate si aceste utilaje se inchiriaza altei societati comerciale, prima societate mai are obligatia de intretinere si in acest sens sa incheie contractul cu cineva care face reviziile de specialitate??
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:50, 28 Februarie 2019
Dupa parerea mea...depinde de contractul semnat, cine se angajeaza, prin el, sa faca reviziile obligatorii si sa asiguraere personalul autorizat pentru operarea lui.
In contractul de inchiriere se nominalizeaza obligatiile si raspunderile partilor contractante pe linie de ssm, psi-su, mediu, autorizari ISCIR, lucrari de intretinere-reparatii, cine deserveste echipamentele tehnice, cine ii instruieste pe acestia, cine raspunde de efectuarea examinarii medicale periodice a lucratorilor, etc.
Echipamentele au fost inchiriate de la firma 1 la firma 2 si vor fi utilizate de firma 2 de catre angajatii acesteia, care firma 2 ar trebui sa-i instruiascaș problema noastra a fost ca atunci cand am efectuat operatiunea specializtul nostru de SSM a spus ca putem inchiria bunurile dar pe firma proprietara trebuie sa ramana angajat RSVTistul si mai trebuie mentinute si contractele de intretinere a bunurile
V.am spus, faceti cum credeti ca e bine.
Legea spune ca trebuie făcute verificărileechipamentelor precum si instruirea/autorizarea celor ce le opereaza. Mai spune ca asta o face angajatorul.
Poate ramane si cum spune lucratotrul dvs. SSM. Sa închiriati acele utilaje dar sa păstrați partea de verificare/revizie ( ce tine de operatorul RSVTI) la dvs.daca cel ce închiriază asta nu are unul.
Dar autorizarea lucrătorilor ce folosesc acele echipamente nu cred ca o poate face operatorul dvs. RSVTI, trebuie sa urmeze cursurile autorizate.
Oricum orice firma ce foloseste anumite echipamente ce tin de ISCIR trebuie sa dețină un contract, sa angajeze, un operator RSVTI.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
multumesc mult pentru raspunsuri, au fost foarte folositoare

Alte discuții în legătură

Nu am atestat de motostivuitorist Balancristian Balancristian Dacă nu am atestat de motostivuitorist, Dar șefii mă obligă să execut această \" meserie\" (vezi toată discuția)
Frecventa inspectiilor rsvti justinsanero justinsanero Buna ziua, As dori sa va intreb care este frecventa inspectiilor RSVTI si cum este stabilita aceasta? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Organigrama rsvti dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Îmi puteți spune vă rog dacă este obligatoriu ca RSVTI-ul să fie în subordinea directă a directorului general/administratorului (la fel ... (vezi toată discuția)