avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune continua
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune continua

Buna ziua, in urma cu 6 ani am comis un accident soldat cu victime avand permisul suspendat, in 2018 am fost prins conducand fara permis din nou. Pentru fapta din 2013 nu exista o sentinta la momentul faptei din 2018.
Intre timp am primit sentinta pentru faptele din 2013, 1 an jumate cu suspendare, iar acum am primit rechizitoriul pentru fapta din 2018.
Cum se va judeca fapta in momentul de fata si care ar fi cea mai grea pedeapsa pe care o pot primi. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 10:52, 28 Februarie 2019
Din cate inteleg, faptele sunt concurente, situatie fata de care se aplica regulile de la concursul de infractiuni.
Art. 38. Concursul de infractiuni
(1) Exista concurs real de infractiuni cand doua sau mai multe infractiuni au fost savarsite de aceeasi persoana, prin actiuni sau inactiuni distincte, inainte de a fi condamnata definitiv pentru vreuna din ele.
Exista concurs real de infractiuni si atunci cand una dintre infractiuni a fost comisa pentru savarsirea sau ascunderea altei infractiuni.

(2) Exista concurs formal de infractiuni cand o actiune sau o inactiune savarsita de o persoana, din cauza imprejurarilor in care a avut loc sau a urmarilor pe care le-a produs, realizeaza continutul mai multor infractiuni.
Nu e infracțiune continua. O astfel de infracțiune este furtul de energie electrică. Nici infracțiune continuata. Asa cum au zis colegii mai sus, e concurs real de infracțiuni. Presupun ca aveți avocat. Consultați va cu el

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permis suspendat Stefan2201 Stefan2201 Buna ziua, Persoana X are pe rol un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducere cu permis suspendat, primeste o dovada fara drept de ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis dupa suspendare pentru alcoolemie b_cristi b_cristi Salutare! O intrebare.. Daca cineva este prins conducand fara permis, dupa ce in prealabil acesta a fost suspendat datorita alcoolemiei, care este ... (vezi toată discuția)
Furtul dintr-un mijloc de transport în comun trailer1234 trailer1234 Buna ziua! Atunci cand o persoana urca intr-un autobuz si fura de la trei persoane diferite bunuri din buzunare, iar la prima statie coboara, va raspunde ... (vezi toată discuția)