avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pentru plata diferențe salariale - cum este corect ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pentru plata diferențe salariale - cum este corect ?

Bună seara!
Un coleg a câștigat un proces cu instituția noastră.
Instituția trebuie să îi plătească diferențe salariale - pentru perioada 01.01.2019 - 24.05.2018.
În hotărârea judecătorească se spune că suma va fi actualitata cu indici de inflație și ca i se va da și dobândă legală de la data scadentei și pana la data plății efective.
Va rog frumos sa ma ajutati și sa îmi spuneți :
- cum ii voi calcula suma de bani de plata?
Suma totală va fi actualizata?
Indicii de inflație se vor aplica doar pentru perioada 01.01.2019 - 24.05.2018 ?
sau până acum, la data de 01.03.2019 ?
și apoi, indicii de inflație se vor acorda în fiecare an timp de 5 ani, până când i se va plăti toată suma?
Indicii de inflație se aplica apoi în fiecare an timp de 5 ani de zile pana la plata întregii sume. făcută în 5 tranșe ?
Acum i se va da Decizia de plata pentru toți cei 5 ani ? sau doar pentru aceasta prima plată ?

Va rugam sa ne ajutați cu orice sfat pe care îl veți considera a fi util, pentru a calcula corect suma de bani
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 08:11, 1 Martie 2019
... pentru perioada 01.01.2019 - 24.05.2018. ????
Contabilul nostru a spus ca doar pentru aceasta perioada
pentru ca instanta de judecata a acordat diferențe salariale salariatului
reprezentand spor neacordat de angajator,
doar pentru aceasta perioada,
intrucat dupa aceasta data a aparut Regulamentul pentru acordare sporuri
in functie de care se acorda sporurile.

Eu in schimb am mai intrebat pe o prietena
care lucreaza ca referent de Resurse Umane
si aceasta mi-a spus ca
actualizarea cu indici de inflație ar trebui sa se faca
pentru perioada 01.01.2018 - 01.03.2019
( scuze, mai sus trebuia sa scriu 01.01.2018, nu 01.01.2019 ),
adica pentru perioada de la scadenta si pana la plata efectiva
, exact cum se spune si in hotarare ....

Daca s-ar proceda cum spune contabilul,
nu am incalca o hotarare judecatoreasca ?
Eu ma tem de asa ceva ! Nu vreau sa nedreptatesc sau
sa se faca reclamatii de la coleg
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
oanaportar, utilizator
Care este perioada corscta? Mesajul initial are o eroare la perioadă...
Care este perioada corectă? Mesajul initial are o eroare la perioadă...
Care este perioada corectă? Mesajul initial are o eroare la perioadă...

Alte discuții în legătură

Ce calcule contabile va trebui sa facem ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vineri, institutia noastră a primit de la un salariat o cerere prin care a solicitat ca o hotărâre judecătorească să fie executată ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna - pentru plata diferentelor salariale - data scadentei ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Situatia este urmatoarea: - un coleg a castigat un proces - litigiu de munca cu institutia noastra - in hotararea colegului se spune ... (vezi toată discuția)
Acordarea inflatie la drepturi salariale obtinute h.j. andreianca andreianca In data de 21 septembrie 2022 am castigat in instanta definitiv drepturi salariale pentru perioada 09.11.2018-11.03.2022. In baza Ordonantei de Urgenta ... (vezi toată discuția)