avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... control fiscal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

control fiscal

cu ceva timp in urma am fost cautat de administratia finantelor publice - sector2 iar in data de 29.09.2009 mi s-a incheiat un proces verbal de inspectie fiscala privind tranzactiile imobiliare realizate in perioada 2006-2009. apoi am fost chemat la adm fin sector2 unde mi s-a inmanat un aviz de inspectie fiscala prin care am fost instiintat ca din data de 10.11.2009 voi obiectul unei inspectii fiscale generale iar pentru buna desfasurare a acesteia sunt rugat sa pun la dispozitie organelor de control toate documentele contabile si fiscale pentru stabilirea situatiei fiscale. de asemeni mi s-a permis ca in termen de 5 zile de la data instiintarii sa ma prezint la administratie pentru a putea indrepta eventualele erori materiale din evidenta fiscala.
in avizul de inspectie se mentiona ca "alaturat" mi s-a inmanat Carta drepturilor obligatiilor contribuabilului pe perioada desfasurarii inspectiei fiscale, ceea ce nu este adevarat.
sotia mea, domiciliata in ilfov a fost chemata sa duca aceleasi acte la administratia financiara ilfov(pe care le-a dus) si abuziv, fara a se face un proces verbal cu actele care s-au dus, fara sa se constate nimic, a fost anuntata prin posta ca incepand cu data de 11.11.2009 va incepe inspectia fiscala , plicul sosind pe data de 12.11.2009 #-o , ceea ce a insemnat ca:
-nu mai avea posibilitatea sa aman inspectia asa cum imi da dreptul legea, nu mai avea posibilitatea sa indrepte eventualele erori materiale.
despre Carta drepturilor obligatiilor contribuabilului pe perioada desfasurarii inspectiei fiscale nici macar nu se pomeneste, nu i s-a comunicat unde va avea loc inspectia.
intrebarea este care din cei 2 inspectori a procedat corect si ce posibilitati de aparare am conform acelei Carte a drepturilor obligatiilor contribuabilului pe perioada desfasurarii inspectiei fiscale pe care nu am vazut-o nici eu nici sotia mea? ce este de facut, pentru ca eu consider ca este abuziv ca un lucru pe care il avem in comun eu si sotia mea sa fie controlat de 2 ori si eventual sa ne trezim cu un sechestru pus de 2 ori
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 20:54, 19 Noiembrie 2009
studiati codul de procedura fiscala , acolo veti vedea si drepturile si obligatiile care le aveti si dvs ca si contribuabil si atributiile organelor de control, ordonanta 92/2003 cu modificari si completarie o poveste lunga si va informeaza, puteti fi pregatiti la nevoie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectie fiscala la persoana juridica teodora g teodora g buna ziua. as dori sa ma lamuresc sub urmatoarele aspecte: am primit in data de 10 octombrie aviz de inspectie fiscala emis in data de 25.09 cu incepere a ... (vezi toată discuția)
Control de fond aurelia p. aurelia p. buna ziua, am fost anuntata ca in data de 06.10.2008 voi avea control de fond la societate. ultimul control de fond l-am avut in anul 2000 , de atunci am ... (vezi toată discuția)
Control fiscal mirela.onciu mirela.onciu Acum 1 luna, mi-am deschis o PFA in Barlad Jud. Vaslui, acum am fost invitat pentru control fiscal la Suceva. Este posibil sa se faca acest control fiscal in ... (vezi toată discuția)