avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot obtine permisul de conducere ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot obtine permisul de conducere ?

În baza art. 39 lit. b) Cod penal contopeşte cele două pedepse aplicate, stabilind o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare. În baza art. 66 al.1 Cod penal, art.67 Cod penal interzice inculpatului "XX" dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita activitatea de conducător auto pe o perioadă de 2 ani, această pedeapsă complementară urmând a se executa după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, conform art.68 al.1 lit. b) Cod penal. În baza art.65 alin.1 raportat la art.66 alin.1, art.67 Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a desfăşura activitatea de conducător auto.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 19:34, 1 Martie 2019
După un an de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto Ionescumarius Ionescumarius Salutare! In urma consumului de canabis la volan și deținere.. am o obținut o condamnare, nu amânarea aplicării pedepsei.. Îmi este destul de clar ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca-anulare permis? nicksson67 nicksson67 Buna ziua, am primit aceasta sentinta in urma infractiunii de conducere cu permisul suspendat si refuz de recoltare probe biologice. Va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Cum va înceta contractul de munca ? oanaportar oanaportar Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns : - un condamnat cu închisoare pentru delapidare și alte masuri complementare, al cărui Contract de munca i-a ... (vezi toată discuția)