va tog sa-mi spuneti pe ce perioada se suspenda permisul de conducere pt depasirea vitezei de 100 km/ora.
in urma cu mai putin de 2 ani l am mai avut suspendat pt alta fapta.
am pierdut in instanta.
pot da examen dupa 30 de zile?
multumesc !
Nu exista în codul rutier contravenție legata de depășirea unei anumite viteze, în cazul dvs. 100 km/h. Există doar sancționarea depășirii limitei de viteze admise pe o anumita categorie de drum, sau limite de viteza data de indicator de restricție, de către o anumita categorie de vehicul.
90 de zile,nu puteti da examen de reducere suspendare.
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la
30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de
suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea
contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
Depasire viteza
cindi81
buna ziua,
intrebarea mea e urmatoare: daca mi s-a suspendat permisul de conducere pt 90zile pt depasirea vitezei legale (259 km/ora) il pot recupera dupa 30 ... (vezi toată discuția)