avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinerea certificatului de inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinerea certificatului de inmatriculare

Am cumparat recent un autoturism. Pe rotile din spate are cauciucuri diferite ca marca, (marimea este cea inscrisa in cartea de identitate)n sunt in stare foarte buna, ( 4 anvelope - 3 marci diferite) Cea din fata sunt perechi.
Pentru aste se retine certificatul de inmatriculare?
Cel mai recent răspuns: kanyalaci , utilizator 20:30, 3 Martie 2019
Nu. Ca sa va retina certificatul de înmatriculare, trebuie sa întocmească un PV de contravenție, unde sa precizeze ce articol de lege ați încălcat.

se recomanda ca pe roile din fata sa fie acelas tip de anvelopa (profil), similar si la rotile din spate. Important ese ca toate anvelopele sa fie din aceeasi categorie (vara, iarna).
Multumesc mult. Nici eu nu am vazut in codul rutier scris expres ca daca anvelopele nu sunt de aceeasi marca se retine certificatul.. in fata sunt perechi, la spate nu. Toate patru sunt de vara, aceeasi marime, indice de viteza si greutate identica, inscris in cartea de identitate, aproape noi, toate cele patru. Nu cred ca pentru asta politistul are dreptul sa retine talonul
Dar am auzit zvonuri, vreau sa fiu sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauciucuri de iarna puidemorosan puidemorosan Pot retine politistii un certificat de inmatriculare emis in alta tara pentru neechiparea cu 4 cauciucuri de iarna a autovehiculului (ci numai cu 2)? (vezi toată discuția)
Sancţiune pentru uzura cauciucurilor marcaurelio marcaurelio Salve! Am o întrebare: am fost oprit vara aceasta de către un echipaj de la poliţia rurală şi au vrut să-mi dea amendă pt.un presupus bec ce nu ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna obligatorii de la 01.11.2011 mariusicatrasca mariusicatrasca Vreau sa stiu daca incepand cu data de 01 .11. 2011,circuland pe drumurile pe care nu este ;polei sau zapada avand cauciucuri de vara intru sub incidenta ... (vezi toată discuția)