avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Schimbare ipoteca- ce zice banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Schimbare ipoteca- ce zice banca

Salut, în 2017 am luat o casa, din varii motive ce țin de copil si mobilitate, vreau sa ma mut la bloc.

Am găsit pe cineva care dorește casa si culmea, are apartament de care vreau eu.

Asa ca ne-am gandit la un schimb plus diferenta din partea lui.
Eu cer pe casa 74 de mii de euro, el cere 64 de mii pe apartament, urmând să îmi dea restul de 10 mii cash.

Mai am de dat bancii 50 de mii de euro, ei imi spun ca nu pot muta ipoteca pentru ca valoarea apartamentului este mai mare decât suma datorată de mine bancii, si cel cel mai bine e sa vândă fiecare...Asta ar insemna sa pierd eu acel apartament.

Personal, nu vad problema. Valoarea e oricum peste soldul meu, deci banca isi poate muta lejer ipoteca.

O altă soluție ar fi ca proprietarul apartamentului sa declare ca il vinde la pretul = cu ipoteca mea iar eu sa declar ca vand casa la ipoteca+ diferenta. Dar nu vad de ce sa fac asta, plus ca inteleg ca se opun evaluatorii.

Încă o intrebare : apartamentul apare in intabulare cu 2 bai, nu mai are două. Se poate trece peste sau neaparat trebuie facuta o nouă intabulare? Daca da, cam cât ar costa si dura? Asta fiind singura modificare.

Alte discuții în legătură

Transfer ipoteca pe un alt imobil buburuza buburuza Buna ziua, am si eu o dilema, tocmai m-am intors de la banca, unde am fost sa intreb de ce acte am nevoie pt. a transfera ipoteca de rang 1 de pe imobilul ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar elenacarmen elenacarmen buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters202285 ContSters202285 Am cumparat o casa cu credit ipotecar in valoare de 80 mii de euro. la doi ani de la acest credit sotul meu pe aceeasi casa a mai facut un credit ipotecar, pe ... (vezi toată discuția)