avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer ipoteca pe un alt imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer ipoteca pe un alt imobil

Buna ziua,
am si eu o dilema, tocmai m-am intors de la banca, unde am fost sa intreb de ce acte am nevoie pt. a transfera ipoteca de rang 1 de pe imobilul parintiilor pe imobilul meu (raspuns bancii nu cred ca accepta Bucurestiul transferul ipotecii :-( ).
Asadar anul trecut mi-am luat un credit de consum cu ipoteca pe ap. parintiilor mei, in urma acestui credit mi-am achizitionat un ap. cu o camera, evident pretul de achizitie fiind mult mai mare decat soldul creditului luat de la banca, acum dupa ce l-am intabulat as dori sa transfer ipoteca pe acel imobil. In momentul de fata, daca as face o evaluare a respectivului ap.ar depasi valoarea creditului, nu inteleg de ce m-ar refuza banca, de fapt cred ca stiu, imobilul pe care este actualmente ipoteca este evaluat la 80 de mii de euro, pe cand cel pe care vreau s-o mut este cca. 27 de mii euro.
dilema mea este in caz de refuz al bancii, am vreo cale legala de constrangere a institutiei bancare pt a efectua acest transfer???
Cel mai recent răspuns: mmm_ggg , utilizator 15:16, 8 August 2013
Nu aveţi nicio cale de a constrînge banca. Iar banca poate refuza fără să fie obligată să-şi motiveze refuzul.
themis a scris:

Nu aveţi nicio cale de a constrînge banca. Iar banca poate refuza fără să fie obligată să-şi motiveze refuzul.


Este chiar asa simplu pentru banca? Nu este aceasta situatie un alt exemplu de comportament abuziv al bancilor in relatia cu clientii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu linie de credit.buna ziua.am urmatoarea speta: un imobil ,o casa de valoare 200000 ... Ange Maria Ange Maria Buna ziua.Am urmatoarea speta: un imobil ,o casa de valoare 200000 euro este proprietatea unei firme A care a venit cu aceasta casa ca si garantie pt o linie ... (vezi toată discuția)
Preluare rate credit ipotecar georgia2 georgia2 Am un ap. cumparat prin credit ipotecar, din 2005. In 2008 am facut o refinantare la aceeasi banca. Pentru ca anul trecut am ramas fara loc de munca si eu si ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de gr 2 vioavram vioavram Buna! In cazul in care am un credit de consum cu ipoteca la o banca si doresc sa fac reesalonare credite pt alta banca unde am alte credite si imi cer acordul ... (vezi toată discuția)