avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demersuri necesare elucidare acte de propietate curte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demersuri necesare elucidare acte de propietate curte comuna

Buna seara,
As vrea sa stiu unde trebuie sa ma adresez pentru clarificarea situatiei terenului aferent unui imobil curte comuna?
Situatia este urmatoarea: mama mea sta intr-o curte comuna cu niste vecini cam impertineti care se bazeaza pe faptul ca ea este in varsta si , ca majoritatea persoanelor in varsta, prefera sa nu "intre la discutii" si profita de acest lucru sa isi extinda suprafata aferenta casei lor, deja avand mai multe echipamente pe suprafata aferenta casei ei (Tablou elctric pe peretele casei mamei mele, centrala in pivnita sub casa ei etc).
In actele de vanzare cumparare ale casei sunt trecuti metrii patrati si cota aferenta din terenul dat in folosinta (curtea comuna). De asemenea sunt trecuti metrii patrati ce ii revin din pivnita.
As dori sa stiu cum pot sa aflu care sunt exact acei metrii patrati pentru a putea avea o schema clara cu ce si al cui este, avand in vedere ca in contract nu apar schite, ci se refera decat la cota parte din teren si din contructiile comune (pivnita).
Presupun, de exempul ca partea din pivnita aflata sub casa mamei mele este automat partea noastra, avand in vedere ca in acte apar ca apartinandu-i 20 metrii patrati, iar amprenta case sale de deasupra pivnitei este de 10 metrii patrati. Mentionez acest spatiu deoarece exact acolo s-au gandit vecinii sa isi monteze centrala acum mai multi ani, fara vreun acord inscris din partea mamei mele; mama preferand sa nu se certe si lasand-o asa.
Alta nelamurire este in privinta cotei parte din teren. Daca in contract scrie ca mamei mele ii revin 30mp din cutre, acestia includ dreptul de trecere prin curte (drum de servitute) sau sunt aferenti spatiului din fata casei?
Din cate stiu daca scot un extras de catre funciara, in aceasta apare schema contructiilor si metrii patrati din aferenti fiecarei contructii, dar nu care sunt acei metrii patrati.

Va multumesc pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Calcul la teren curte comuna!!!!!!!!!!! adriana_erica adriana_erica Buna ziua...problema mea este in felul urmator daca ma poate ajuta cineva.... Stau la curte comuna impreuna cu inca 6 familii...avem discutii zilnice despre ... (vezi toată discuția)
Demers necesar pentru mutarea echipamentelor vecinilor de pe perimetrul meu nitzu88 nitzu88 Buna seara, Doresc sa stiu care sunt demersurile necesare legale pentru a-mi obliga vecinul sa isi mute echipamentele din perimetrul meu. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune stef11111 stef11111 Buna ziua ! In anul 2006 am mostenit de la bunica mea o casa si teren curte.Bunica mostenise la randul sau aceasta proprietate de la o sora. In timpul vietii, ... (vezi toată discuția)