Buna ziua,
In cazul in care copilul meu(16 ani), intra in posesia apartamentului in care locuim prin donatie de la bunic(fostul socru), la implinirea varstei de 18 ani se poate face ctr vanzare/cumparare intre copil si mine(mama)...mentionez ca acest apartament a fost achizitionat in anul 1999 pe numele fostului socru cu banii mei, inainte de a ma casatorii cu fostul sot(in prezent divortata din anul 2014)...(bani proveniti din vanzarea apartamentului meu primit de la parinti)
Da se poate face donatia, dar exista riscul ca dupa decesul donatorului( bunicul in acest caz), ceilalti mostenitori sa aduca bunul donat( casa/apartamentul) la masa succesorala comuna. Daca mai exista potentiali mostenitori( fii- ati spus ca este tatal fostului sot) si fostul sot este singurul fiu semneaza ca este de accord cu donatia atunci nu se mai aduce la masa succesorala dupa decesul bunicului. Daca nu semneaza sunt toate sansele sa aduca bunul donat la masa succesorala comuna. Actul de vanzare-cumparare este cel mai sigur. Se considera o donatie ascunsa cand se face intre parinti si copii, bunici, etc dar mai greu de dovedit. Mai ales daca are si clauza de intretinere, etc. Daca la cumpararea apartamentului nu s-a facut pe contractul de vanzare-cumparare ca banii provin din mostenirea dvs dupa parinti lucrurile sunt mai simple. V-am raspuns in mare fara a folosi vocabularul juridic in ideea ca s-ar putea sa intelegi mai bine( nu ca vocabularul folosit de domnii/doamnele avocat este gresit :), dar daca aveti posibilitatea consultati un avocat.