avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal

Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul recunoaște ca este vinovat ? Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 20:49, 5 Martie 2019


Alexandru Matache a scris:

Se poate încheia acord de recunoaștere a vinovăției în faza de urmărire penală. Pt că oricum asistarea de către un avocat este obligatorie, părerea mea este să vă consultați anterior cu un avocat cu privire la dosarul respectiv, pentru a vedea dacă este fezabilă încheierea acordului.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

Buna ziua , dacă dosarul este pe fond nu se mai poate încheia acest acord ? Credeți ca se poate încheia și pentru tentativa de omor ? Mulțumesc
Dacă dosarul e în fond, atunci la primul termen de judecată poate solicita să beneficieze de efectele procedurii simplificate prin care, de asemenea, se are în vedere că își recunoaște fapta.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Daca eu ce v-am scris , am scris degeaba , ce sa mai spun....Daca citeati acolo intelegeati multe..

.O seara placuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul rutier pyl pyl buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Acordul de recunoastere a vinovatiei Talidor Talidor Buna ziua. Impotriva mea s-a pus in miscare o actiune penala pentru o infractiune prevazuta la art. 289 al.1 CP cu aplicarea art.6 din legea 78/2000 si ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan bogdan_adrian093 bogdan_adrian093 Buna ziua! In primul rand vreau sa specific ca regret fapta enorm si ca a fost prima si ultima oara cand fac asa ceva. Am 23 de ani, sunt student. Nu am ... (vezi toată discuția)