avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distribuire de materiale indecente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distribuire de materiale indecente

Buna ziua,fostul iubit ma ameninta ca va distribui poze indecente cu mine,ceea ce a si facut doar ca a trimis de pe un cont de socializare fals si nu de pe contul lui,ce as putea face sa inceteze,care ar fi procedurile de urmat?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:35, 4 Martie 2019
Trebuie sesizat Parchetul competent pentru a stabili dacă fapta întrunește sau nu conținutul constitutiv al infracțiunii de violare a vieții private, prevăzută și sancționată de art 226 din Codul Penal.
Săvârșirea acestei infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la o lună la șase luni sau cu amenda, iar persoana vătămată are dreptul de a se constitui parte civilă în procesul penal sau de a solicita daune morale pe calea unei acțiuni în răspundere civilă delictuală.
În concurs cu infracțiunea menționată, probabil se va stabili că a fost săvârșită și cea de “amenințare”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul meu prieten a facut publice niste filmari din intimitatea noastră Biriș Georgiana-Maria Biriș Georgiana-Maria Buna ziua, Acus doua zile am fost sunata de o cunoștință care imi spunea că, fostul meu prieten i-a arătat niste filmulete din intimitatea noastră, acea ... (vezi toată discuția)
Poze nud trimise de fostul iubit Georgi manea Georgi manea In urma cu ceva timp am incheiat o relatie ,iar persoana respectiva nu a fost de acord si a vrut sa se razbune. In momentul despartirii, el a cerut telefonul ... (vezi toată discuția)
Videoclip indecent Vasile.56 Vasile.56 Daca am filmat o fata cum se masturba la webcam si dupa am trimis videoul unui prieten, se poate face dosar penal, inchisoare etc.? (vezi toată discuția)