avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Citomegalovirus contactat la locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Citomegalovirus contactat la locul de munca

Buna ziua. Lucrez intr-o scoala specială, cu copii cu dizabilitati multiple. În urma unor analize medicale am descoperit ca am o infecție veche (IgG) cu citomegalovirus si virusul Epstein-Barr. Principala cale de transmitere a acestor viruși este saliva. Ori, una dintre elevele mele este un caz atat de grav încât nu isi poate înghiți nici saliva, asa ca toti cei care suntem in contact cu ea, trebuie să o ștergem mereu. Ca urmare a rezultatelor pozitive pe care le am, au facut aceleași analize eleva în cauza si colega mea de la clasa. Pentru ambele, rezultatele sunt pozitive. Deci suntem cel puțin 3 persoane infectate cu acesti viruși. Deși nu avem cum să probam acest lucru, sigur eleva în cauza este sursa de infecție. Va rog sa imi spuneti ce demersuri se recomanda a se face la nivel de instituție. Nu mi se pare normal sa se ignore toata situatia, asa cum se intampla in momentul de fata. Mentionez ca, pe fond de imunitate scăzută acesti viruși afectează serios organismul. Toate 3, eu, colega de la clasa si eleva noastra, suntem tot timpul bolnave. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:47, 5 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale in vedeea efectuarii unei examinari medicale care tine de examinarea periodica prevazuta de HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor. Prezentati medicului documentele medicale care atesta infectia inregistrata de dvs.
La examinarea medicala a dvs. se va avea in vedere anexa 1
-fisa nr. 136. Personalul sanitar elementar, personalul de îngrijire, personalul care îngrijeşte persoana cu handicap şi asistentul maternal
Examen medical la angajare:
- examen clinic general (atenţie: examenul tegumentelor)
- Ag HBs sau, după caz, Ac anti HBs
- Ac anti HCV
- Ac anti HIV 1,2
- examen coproparazitologic
- examen coprobacteriologic doar pentru personalul care vine în contact cu alimentele
- examen psihiatric doar pentru personalul care îngrijeşte persoana cu handicap şi pentru asistentul maternal - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen psihologic
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual (semestrial doar pentru personalul care vine în contact cu alimentele; atenţie: examenul tegumentelor)
- examen coprobacteriologic - în trimestrul II sau III - doar pentru personalul care vine în contact cu alimentele
- examen coproparazitologic - anual
- Ag HBs sau, după caz, Ac anti HBs - la indicaţia medicului specialist de medicina muncii (în cazul expunerii accidentale la produse biologice)
- Ac anti HCV - la indicaţia medicului de medicina muncii (în cazul expunerii accidentale la produse biologice)
- Ac anti HIV 1,2 - la indicaţia medicului de medicina muncii (în cazul expunerii accidentale la produse biologice)
- examen psihiatric doar pentru personalul care îngrijeşte persoana cu handicap şi pentru asistentul maternal - la indicaţia medicului specialist de medicina muncii
- examen psihologic - anual
Contraindicaţii:
- afecţiuni dermatologice transmisibile, acute sau cronice
- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive
- boli infectocontagioase în evoluţie
- psihoze
Dupa caz, medicul specialist de medicina muncii poate cere si alte analize pentru care veti primi trimitere la medic specialist.
Puteti sesiza Directia Judeteana de Sanatate publica in scris cu nr. de inregistrare/ data. sesizarea poate fi semnata de toti cei afectati de virus si trimite prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confuz Stafff Stafff Lucrez la spital si la analizele medicale anuale mi sa gasit stafilococul auriu iar una din colege mia transmis ca sar putea sa ma concedieze. Ce este de ... (vezi toată discuția)
Dosar medical la angajare camelia iosif camelia iosif Buna seara, as dori o informatie cu privire la analizele medicale care se efectueaza la angajare , pentru un asistent personal. La clinica unde am fost ... (vezi toată discuția)
Hepatită c Andreiiuliana Andreiiuliana Buna ziua. Dacă se confirmă că am virusul C mai pot profesa ca Asistent medical? mulțumesc. (vezi toată discuția)