avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trecere de la functie de conducere la functie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trecere de la functie de conducere la functie de executie

Buna seara, sunt contabil la doua scoli si am fost angajat prin concurs pe functie de conducere, beneficiind de indemnizatie de conducere timp de 5 ani, apoi a venit in august 2018 HG 598 prin care indemnizatiile de conducere erau acordate doar in functie de nr de copii din scoala, transformandu-mi functia in functie de executie doarece am 470 de elevi/ scoala. Intrebarile care se pun sunt urmatoarele: 1. Daca actionez in instanta am castig de cauza deoarece am fost angajat pe functie de conducere si am fost "retrogradat" pe functie de executie muncind in aceleasi conditii? si 2 Se pot cumula nr de elevi de la cele doua scoli la care sunt angajat ca sa ajung la un numar de peste 900 de elevi si sa ma incadrez la un nicel din HG 598 prin care sa beneficiez de indemnizatie de conducere? Va multumesc anticipat! imi cer scuze daca nu am ales bine categoria forumului sau forumul si va rog sa il repozitionati
Cel mai recent răspuns: preda radu , utilizator 06:56, 5 Martie 2019
1. Nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti in instanta.

2. Nu puteti cumula numarul de elevi de la cele doua scoli.

HG 598 se refera numai la stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile didactice de conducere de director și director adjunct din învățământul preuniversitar de stat, precum și pentru stabilirea categoriilor de unități de învățământ preuniversitar de stat în care se normează funcțiile de conducere didactice auxiliare de contabil-șef și secretar-șef, cu nivel de studii S/M, și nivelul salariilor de bază aferente acestora.... nu se mentioneaza niciun aspect despre indemnizatiile de conducere sau despre schimbarea functiilor.
poate ca nu m-am exprimat corect in legatura cu normarea functiilor de conducere stabilite prin HG 598. Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere fără încălcarea contractului de management Profesor9541 Profesor9541 La școala noastră funcția de director adjunct a fost ocupat prin concurs în anul 2016. În acest an școlar 2018-2019 efectivele de elevi au scazut sub ... (vezi toată discuția)
Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Statut cadre didactice Mihaiza Mihaiza În Art. 262 Legea 1/2011 Norma didactică Statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar este prevazut : Norma didactică Art. 262 (1) ... (vezi toată discuția)