avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acordarea pensiei anticipate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acordarea pensiei anticipate

Buna ziua,am fost pensionat conform deciziei din 18 iun 2018 privind acordarea pensiei de invaliditate (cod pensie N22) unde la punctul F. Stagiul total de cotizare realizat: scrie 42 ani 11 luni 17 zile,din care: 37ani 3 luni 10 zile in conditii normale de munca,perioade asimilate: 1 an 4 luni 23 zile si 4 ani 3 luni 14 zile stagiu aferent perioadelor de incapacitate temporara de munca.Întrebarea mea este daca acum pot beneficia de pensie anticipata,fara penalizari,respectiv daca perioada de pensionare se adauga la cei 42 de ani 11 luni si 17 zile avuti la data de 18 IUN 2018.
Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:42, 5 Martie 2019
De la pensie de invaliditate se poate rece doar la cea de limita de varsta.
Argumente ?? Am varsta de 62 de ani .
Legea 263/2010
Art.82
(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare anamaya anamaya buna ziua. Mama mea este nascuta in aprile anul 1958...din anul 2009 este la pensie de invaliditate gradul .Mentionez ca pe decizie are total stagiu de ... (vezi toată discuția)
Data trecerii de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta CRACIUNGHEORGHE CRACIUNGHEORGHE Buna ziua, Ma numesc Craciun Gheorghe,pensionar [pensie de invaliditate ]prin decizia nr. [Editat] /11.06.2010.[cod pensie N22] Din ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta pityika pityika DACA MA PUTETI AJUTA REFERITOR LA PENSIONAREA UNEI PERSOANE LA LIMITA DE VIRSTA ! DATELE SINT DIN DECIZIA DE PENSIONARE DE INVALIDITATE COD PENSIE N22 din ... (vezi toată discuția)