Soțul a luat ambii copii și a plecat în UK, unde are statut de ,,single parent" și primește 1000 de lire/lună pentru ei. În aceste condiții mai pot fi obligată, la finalul divorțului, să plătesc pensie de întreținere ?
Bună ziua! Aș avea rugămintea să mă lămuriți cu un aspect. Sotul meu mi a luat ambii copii și a plecat cu ei în Anglia. Suntem în plin proces de divorț. El s a declarat acolo" single parent" și, prin urmare, primește cam 1000 de lire lunar pt cei doi minori. La finalul divorțului voi fi obligată să i plătesc pensie alimentară, in aceste condiții? Vă mulțumesc pentru răspuns!
Daca instanta investita cu solutionarea divortului va stabili locuinta minorilor la tata se va stabili si o pensie de intretinere pentru minori in sarcina dvs. Pensia se va stabili la 1/3 din veniturile dvs. pentru ambii copii, iar daca nu aveti venituri, la 1/3 din venitul minim pe economia nationala. Solicitati si un program de vizitare a minorilor respectiv sa fie trimisi in tara in vacanta , vara cate 0 luna pe cheltuiala ambilor soti.
Ceea ce primeste in Anglia tine de sistemul lor de asigurari sociale si nu va exonereaza pe dvs de obligatia de plata a pensiei de intretinere pt copii dvs. Veti avea de achitat 1/3 din venitul net de la data introducerii actiuni de divort.