avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediul medical si plata acestuia
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediul medical si plata acestuia

In cazul in care unei persoane ii va inceta contractul de munca de drept pe data de 15 martie,si pana se angajeaza in alta parte, doreste sa isi plateasca contributia de sanatate.In acest caz, daca se imbolnaveste la noul loc de munca,angajatorul poate refuza plata medicalului pt ca nu are continuitate in stagiu de cotizare ?desi poate aduce chitanta precum ca s-a platit sanatatea pe sal minim pe economie,.sau este nevoie sa fie angajata si si astfel sa dovedeasca stagul de cotizare?a.i. Sa se plateasca medicalul?
Am inteles din ce am citit pe anumite forumuri ca ar tb sa incheie cu casa de sanatate ceva contract pt contributia asiguratorie ca sa beneficieze de medical:
"In momentul in care o persoana este angajat ,angajatorul plătește contribuția asiguraților ptr.munca,în acest fond intra si contribuția ptr.concedii medicale . Daca se încheie contract cu casa de sanatate si plătește doar sănătatea și nu se plătește contribuția asiguratorie nu exista dreptul la plata concediului medical ! Persoanele asigurate la sănătate nu beneficiază de plata concediului medical,doar daca încheie cu casa un contract ptr.contributia asiguratorie !"
imi puteti spune va rog cum este corect? si cum trebuie procedat?

Alte discuții în legătură

Concediu medical si plata acestuia Daliborka Daliborka Buna ziua, in cazul in care unei persoane ii inceteaza contractul de munca de drept la jumatatea lunii martie, de exemplu in data de 15 martie. Si persoana ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca platesc la sanatate? cristache paula cristache paula Buna ziua am si eu unele nelamuriri va rog ajutati-ma: -sotul meu are o intreprindere individuala unde este administrator dar nu are un salariu,ii se opreste ... (vezi toată discuția)
Contract de munca naum_ianca naum_ianca Buna ziua, As dori si eu niste raspunsuri. Daca o persoana este angajata la patron cu contract de munca pe perioada determinata si inainte de sfarsitul ... (vezi toată discuția)