avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa cu 2 credite si 2 coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa cu 2 credite si 2 coproprietari

Buna ziua ,
Iubita mea a achizitionat un apartament prin Creditul Prima casa in anul 2016 impreuna cu fostul , creditul fiind impartit in doua si ambii avand cote egale la rata si la casa.(fiind 2 credite pe un imobil)
Acum 5 luni s.au despartit si am aparut eu , si am comvenit cu fostul sa ii preiau eu partea lui de credit in favoarea unei sume de bani( valoarea bunurilor din casa).
Am fost la banca si am facut demersurile de preluare( nu cumparare) am depus hartiutele pana am ajuns la partea cu precontracul si cu acordul Fondului de Garantare (MFP) unde ne.am lovit de un impas in care spune ca nu au voie tertii din afaracontractului sa preia creditul , ci doar ceilalti coproprietari. ( si iubita mea nu poate prelua pentru ca nu se incadreaza cu salariul)
Intrebarea mea este daca exista variante legale in care as putea sa rezolv problema?
Poate un avocat m.ar putea ajuta contra cost ?(dar vreau sa stiu sigur ca pot finaliza procesul pentru a nu mai pierde timp inutil!)

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, ce solutii avem in situatia in care eu si fostul ... Rody 85 Rody 85 Buna dimineata, Ce solutii avem in situatia in care eu si fostul sot ne.am despartit, am avut impreuna un imobil pe credit ipotecar pe care i l.am cedat si ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu andreea1989t andreea1989t Locuiesc intr-un apart achizitionat prin credit Prima Casa, fiind titularul creditului, iar codebitor este fostul iubit. Intrebarea este daca il pot lua in ... (vezi toată discuția)
Coplatitor credit ipotecar Raduleasca Raduleasca Am o intrebare: eu sunt coplatitor la un credit ipotecar și totodată și coproprietar al imobilului pentru care s-a făcut creditul. Am plecat din imobil și ... (vezi toată discuția)