avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie student
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie student

Buna ziua,

Am depus dosarul pt indemnizatie de crestere copil in baza adeverintei de student, insa la momentul depunerii, doamna de la serviciul social mi-a transmis ca ar putea fi o problema faptul ca am repetat ultimul an de facultate de 3 ori din cauza unei restante.
desii pe adeverinta scrie student in perioada 2013-prezent dansa sustine ca nu se va aproba.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Laurm , utilizator 14:05, 8 Martie 2019
OUG 111/2010
art.2
...
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
.....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua șansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licență ori de master, precum și ale învățământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în țară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educației Naționale, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
.....
Asta i-am spus si eu doamnei respective. atata timp cat nu am intrerupere, pot sa fiu studenta si la 90 de ani, dar dansa initial a vrut sa refuze dosarul, dar ulterior i-am spus ca il depun asa si cei care il vor analiza vor decide.
Fara intrerupere este "posibil" sa insemne si fara repetarea anului scolar ...
Din punctul meu de vedere, daca nu este mentionat nimic legat de repetare, nu exista motiv de dubiu.
Ar fi putut fi interpretat in cazul in care era mentionat un "daca" pe undeva.
Nu se specifica sa fie prima facultate, sa fie la buget, sau sub ce denumire este inscrierea( inscris sau reinmatriculat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna , urmează sa nasc in noiembrie și doresc sa depun dosarul ... ElenaFroicu1 ElenaFroicu1 Buna , urmează sa nasc in Noiembrie și doresc sa depun dosarul pentru indemnizația de creștere dar am o nelămurire ! Sunt studenta anul 1 la zi ,pana in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SilviaVictoria SilviaVictoria Buna ziua. As aprecia enorm de mult daca m-ati putea ajuta intro anumita problema. Anul 2011 am fost studenta la zi in anul III la 2 facultati simultan, la una ... (vezi toată discuția)