avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara autoturosm second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara autoturosm second hand

Buna ziua, ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema:
Am srl neplatitor de TVA pe teritoriul Romaniei am luat si un nou cod de tva pentru achizitii intracomunitare.
Am cumparat un autoturism S.H. din Belgia iar pe factura de achizitie am TVA 0% urmand sa se faca taxarea inversa in Romania pentru plata TVA.
Eu nefiind platitor de TVA nu pot emite facturi cu TVA.
1.-Cand trebuie sa platesc TVA ul pentru aceasta achizitie contabila a spus ca trebuie sa platesc in urmatoarea luna aferenta achizitiei (nefiind platitor de TVA in Romania) dar daca eram platitor si pe primul cod in tara plateam doar la revanzarea acelei masini ?
2.-Dar daca nu vand masina si o tin pe firma mea mai platesc TVA ul ?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 20:01, 9 Martie 2019
Eu zic sa studiati cu atentie factura, sa vedeti ce scrie pe ea. Fiind autoturism S.H. probabilitatea este foarte mare ca dvs sa o fi cumparat de la un comerciant iar acesta sa fi aplicat tva pe marja lui de profit. Acest tva in mod obligatoriu nu se trece pe factura. In acest caz nu trebuie sa platiti tva in Romania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
Radu Varciu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara. declaratie vasile15 vasile15 Buna ziua!Doresc sa ma ajutati cu ceva informatii daca se poate... 1.Tocmai ce mi-am deschis un pfa,mentionez ca nu am contabil si doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Tva in uniunea europeana ady4us ady4us as avea si eu o problema, daca pot sa ii spun asa, doresc sa achizitionez o masina din uniunea europeana , mai exact din germania, bun pana aici totul bine si ... (vezi toată discuția)