avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna seara,
Am rugaminea sa ma lamuriti cu urmatoarea chestiune: daca in anul 2014 tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere, fara sa fi fost pronuntat divortul, iar in anul 2018.s-a pronuntat divortul,iar minorul a ales sa ramana la tata, lucru care s-a intamplat inca din anul 2017, de la audierea acestuia in camera de consiliu, obligatia achitarii pensiei de intretinere inceteaza de la momentul in care minorul a inceput sa locuiasca efectiv cu tatal?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:24, 12 Martie 2019
Prima sentinta isi inceteaza efectele la pronuntarea sentintei de divort. Trebuia sa solicitati in procesul de divort data de la care se presteaza pensie de catre mama. Daca minorul a locuit cu tatal , acesta nu mai datoreaza pensie.
obligatia achitarii pensiei de intretinere inceteaza de la momentul in care minorul a inceput sa locuiasca efectiv cu tatal?

Da, chiar daca plateste si pt aceasta perioada, poate actiona in judecata si poate recupera pensia ca nedatorata.
Daca vreti sa puneti in executare acea hotarare, poate castiga cu o contestatie sau chiar daca nu castiga si ii lutai silit banii, poate sa ii recupereze dandu-va in judecata, pt ca nu datoreaza bani pt acea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in caz de adulter claudiu1001 claudiu1001 Buna ziua. Ma intereseaza ce se poate intampla in cazul unui divort pe caz de adulter. E vorba despre o mama ce a inaintat divortul impotriva sotului din cu ... (vezi toată discuția)
Divort prin intelegere (din culpa comuna) raluca dragan raluca dragan in cazul divortului prin intelegere (din culpa comuna), se poate pronunta hotararea de divort de la primul termen? daca am cazut de acord asupra custodiei ... (vezi toată discuția)
Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)