avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost condamnat cu amânarea aplicării pedepsei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost condamnat cu amânarea aplicării pedepsei timp de 2 ani (alcool la volan), Între timp a apărut o amendă pentru parcare interzisă transformată în zile de muncă în folosul comunității. Credeți că mă pate afecta această decizie?

Buna,
Am o problema.

Am luat pt alcoolemie amânarea aplicarei pedepsei pe timp de 2 ani .Din data de 03.04.2017 pana in data de 03.04.2019 .deci ma m prezentat la toate termenele stabilite de ofițerul de probatiune. între timp îmi apare pe rolul instanței o amenda de circulație data in 2012 de poliția locală pt parcare interzisă ,care se transforma in zile de munca in folosul comunități .Credeti ca ma poate afecta aceasta decizie ,și sa îmi revoce problema din dosarul de alcolemie?
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua.

Nu cred că vă va afecta. Oricum e bine să o plătiți pentru că instanța are posibilitatea să vă schimbe obligațiile impuse dacă considereră ce e necesar.

De revocare nu se pune problema. Vedeți mai jos din Codul penal motivele de revocare

Revocarea amânării aplicării pedepsei

(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei.

(2) În cazul când, până la expirarea termenului de supraveghere, persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei, afară de cazul când persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.

(3) Dacă după amânarea aplicării pedepsei persoana supravegheată a săvârşit o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Pedeapsa aplicată ca urmare a revocării amânării şi pedeapsa pentru noua infracţiune se calculează conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni.

(4) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca amânarea aplicării pedepsei. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (3) se aplică în mod corespunzător.


Detalii: [ link extern ]
Doamna Dana ,problema e ca amenda e contravenționala și neavând cum sa ma gaseseasca la adresa din buletin ,deoarece eu lucru in Spania de 11 ani mi au transformat o amenda din 2012 in ore de munca in folosul comunități.Temerea mea e sa nu ma afecteze aceasta decizie .si sa îmi revoce amânarea aplicări pedepsei .chiar dacă amenda a fost data in 2012 .Si transformată in munca in folosul comunități in 14.11.2018. va rog sa îmi dați un răspuns .Va multumesc frumos
Buna doamna Dana .Cand aveți timp îmi puteți raspunde.Multumesc
Bună ziua,

Deci e muncă în folosul comunității neefectuată.. Atunci e posibil să vă afecteze acest aspect. Dar dacă cumva se întâmplă să aveți în proces sfatul meu e să dovediți că locuiți în străinătate și nu a fost rea-voință ci nu ați avut cum să faceți acea muncă. Dacă nu puteți veni în țară la proces e bine să aveți avocat.

Succes,
Încă nu e neefectuata .doar sa dat o decizie și as vrea sa o plătesc sau sa fac contestație pt ca nu am putut fi gasit pt ca locuiam in străinătate și habar nu aveam de amenda .dar dumneavoastră credeți ca o amenda contravenționala judecată in instanța in civil datând din 2012 și judecată abia in 2018 ma pote afecta? Chiar dacă sa transformat in munca in folosul comunitati ea tot nu e in sfera penalului .Si in plus amenda e luată acuma 6 ani .Logic eu in termenul de probatiune nu am comis nici o neregula.Si altceva .mi e nu mi sa adus nimic la cunoștința ,Va multumesc din suflet și astept răspunsul dumneavoastră

Alte discuții în legătură

Amânare aplicare a pedepsei Adix30 Adix30 Salut, am o sentința de 5 luni cu amânare a pedepseiPerioada de Probatiune 2 ani. Pt organizare jocuri de noroc. Totul ok pana aici ma duc la fiecare termen ... (vezi toată discuția)
Conducere auto cu alcoolemie mai mare de 0.8 in sange ContSters137621 ContSters137621 \\"Conf. c.p.actual mai exista 2 modalitati de individualizare care nu presupun condamnarea si pe cale de consecinta nici anularea permisului, renuntarea la ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare sau amanare john9090 john9090 Buna Seara, Poate sa ma lamureasca cineva si pe mine concret care este diferenta intre o sentinta cu amanarea executarii pedepsei si una cu ... (vezi toată discuția)