avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumulul pensiei cu salariul de la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumulul pensiei cu salariul de la stat

conform L 329/2009 cumulul pensiei nete si a salariului (banuiesc tot net) nu trebuie sa depaseasca salariul mediu brut, care reprezinta 1695 lei. In acest cuantum al salariului mediu brut intra si sporul de vechime? daca se detine un salar si o pensie de stat apartinand titularului de astfel de drepturi, la cumul se ia in calcul si o a doua pensie inscrisa pe titularul in cauza, fiind tutore?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:11, 20 Noiembrie 2009
Cunatumul salariului mediu brut este cel utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat stabilit anual prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pentru anul 2009, salariul mediu brut este de 1693 lei.
Pentru pensionarii care incaseaza pensie atat din sistemul public de pensii, cat si din celelalte sisteme de pensii neintegrate acestuia sau, dupa caz, numai din sisteme neintegrate, la determinarea plafonului se are in vedere cuantumul rezultat din cumularea tuturor pensiilor.
In situatia in care pensia este incasata in calitate de tutore, aceasta nu se ia in calcul, persona in cauza nefiind beneficiarul de drept al pensiei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie*salariu ioananecula ioananecula Referitor la legea 329/2009 am si eu o nelamurire in sensul:un pensionar , fost cadru militar, cu pensie partial-anticipata, in valoare neta de 1100 ,poate ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie militar cu salar functionar public ? e posibil ? Igor1987 Igor1987 Spuneti-mi, va rog: Cineva care are pensie militara poate fi angajat ca functionar public (salariat). Are voie sa cumuleze aceste venituri ? Pe baza ... (vezi toată discuția)
Plafon pensie ionicamirleneanu ionicamirleneanu plafonul maxim al pensiei pentru pensionarii care vor sa munceasca ca bugetari (vezi toată discuția)