avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tva-cmi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tva-cmi

buna ziua, va rog sa-mi spune-ti daca un CMI (stomatologic) trebuie sa plateasca tva, daca depaseste cifra de afaceri (total venituri ?) de 35.000 euro, in timpul anului.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: contabilitate online , Contabil 21:12, 23 Noiembrie 2009
da, la depasirea plafonului de 35.000 euro (al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării ) aveti obligatia sa va inregistrati in scopuri tva, in termen de 10 zile de la sfasitul lunii in care ati atins sau depasit plafonul.
Nu se plateste TVA cu siguranta .Sanatatea face parte din categoriile de activitati scutite de TVA ; Vezi art 141 alin (1) , lit b)


CAPITOLUL IX
Operatiuni scutite de taxa


Scutiri pentru operatiuni din interiorul tarii

Art. 141. - (1) Urmatoarele operatiuni de interes general sunt scutite de taxa:
a) spitalizarea, ingrijirile medicale si operatiunile strans legate de acestea, desfasurate de unitati autorizate pentru astfel de activitati, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sanatate rurale sau urbane, dispensare, cabinete si laboratoare medicale, centre de ingrijire medicala si de diagnostic, baze de tratament si recuperare, statii de salvare si alte unitati autorizate sa desfasoare astfel de activitati;
b) prestarile de servicii efectuate in cadrul profesiunii lor de catre stomatologi si tehnicieni dentari, precum si livrarea de proteze dentare efectuata de stomatologi si de tehnicieni dentari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cripa40 cripa40 cabinetele medicale veterinare sunt platitoare de tva, conform codului fiscal articolu` 141...??? :D (vezi toată discuția)
Persoana fizica platitoare de tva noemipletea noemipletea Exista un plafon de venit peste care o persoana fizica ar putea deveni platitoare de TVA, daca veniturile sunt din activitati medicale si cercetare medicala ... (vezi toată discuția)
Platitor tva firma servicii medicale nukarela nukarela UN SRL CARE ARE OBIECT UNIC DE ACTIVITATE SERVICII MEDICALE DACA DEPASESTE CIFRA DE AFACERI DE 65000 EURO INTR-UN AN DEVINE PLATITOR DE TVA? (vezi toată discuția)