avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reîntoarcerea la locul de munca din concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reîntoarcerea la locul de munca din concediu creștere copil

Buna seară va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia mea: sunt in concediu pentru cresterea copilului si as dori sa ma întorc la locul de munca. Copilul face 2 ani in august si as dori sa ma întorc începând cu luna aprilie doar ca angajatorul nu este de acord cu întoarcerea mea motivînd ca magazinul abia are vânzări si doar atunci când e termenul ma poate primi inapoi.Intenționez a-mi cauta un alt loc de munca deoarece este clara hotararea angajatorului. Cum trebuie sa procedez pentru a putea beneficia si de stimulent de inserție? Trebuie să îmi dau demisia de la actualul loc de munca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 25 Martie 2019
Trebuie incetat actualul c.i.m.si incheiat altul nou....aceste operatiuni trebuie sa fie efectuate cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani,
Copilul face 2 ani in august. Si cum trebuie sa procedez? Imi dau demisia, trebuie sa intru in preaviz? Ii instiintez ca vreau sa plec si imi desface contractul de munca fără preaviz? Noul contract trebuie sa aibe continuitate cu vechiul? Am atâtea întrebări pentru ca nu am mai intalnit situatia asta si nici nu stiu cum trebuie să procedez? Va multumesc anticipat!
Puteti depune o cerere de incetare a ci.m. cu acordul partilor, situatie in care nu se acorda preaviz ... Intr-adevar, noul contract trebuie sa aibe continuitate cu vechiul.

Sunteti sigura ca veti incheia un nou c.i.m. ?
Da, doar ca actualul angajator e sg care vrea sa nu renunțe asa usor, vrea si perioada de preaviz sa fie efectuată. Încearcă să mă facă să pierd stimulentul.
Care ar fi data inceperii activitatii in baza noului c.i.m. si care ar fi data cand v-ati depune demisia?

Alte discuții în legătură

Angajarea la alt loc de munca dupa ccc Georgiana Ciomaga Georgiana Ciomaga Buna ziua! In septembrie imi voi da copilul la cresa si dupa ce se va acomoda, sa incep serviciul. Copilul face 2 ani abia in aprilie 2018. Problema e ca nu as ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Întoarcerea la munca după concediu de creștere copil Irina chiriță Irina chiriță Buna ziua, Pe data de 11.12.2017 ar trebui sa ma întorc la fostul loc de munca problema e ca mi- am găsit în alta parte cum ar trebui sa procedez? Noul ... (vezi toată discuția)