Am o societate care a solicitat , in baza unui proiect , fonduri FEARD.
Cheltuielile cu proiectul ( PROIECTARE / TEREN CONSTRUCTIE ...)au fos asa de mari , incat nu mai are (deocamdata) fonduri pentru continuarea demersului .
Dorinta administratorului ( patronului) este sa vanda proiectul.
Banii pentru proiect , derulat prin " XXX" societate nu ne-au fost decontati de catre finantator ( nici nu consider ca nu sant eligibile , din moment ce sant PLANURI DE SITUATIE CONSTRUCTIE / TEREN )
Ce se intampla cu banii investiti ? Eu contez in 231 - inv.in curs , dar unde-s promisiunile de rambursare ?
Ce sa fac ?
Problema expusa nu e suficient de clara.
Societatea a solicitat / a facut un proiect ... dar a semnat contractul de finantare?
Ce proiect vrea sa vanda? Proiectul de constructie sau de finantare.
Proiectul de finantare a fost aprobat si semnat de ambele parti?
Sau proiectul scris de "smercherii" care v-au pacalit ca sunt cheltuili deductibile?
Oricum banii investiti raman in curs iar promisiunile de rambursare vor decurge conform contactului de finantare (nu de consultanta in vederea intocmirii proiectului) daca a fost semnat.
Contractul de finantare este semnat dar la serviciul financiar contabil nu a ajuns decat o anexa cu niste sume de ordinul zecilor de milioane , din care % suportate de finantator .( ceva in jur de 14.700.000 Ron ) ,( acesta fiind si documentul in baza caruia am facut nota contabila cu 131).
Au fost demarate cheltuieli cu proiectul ( proiectul constructiei ) .
Am inteles ca , acestea nefiind materializate in ceva palpabil , nu putem primi banii.
Banii s-au terminat , totul a ramas in stadiu de proiect ( s-au cheltuit 600.000 Ron lunar cca 15 luni )
Patronul vrea sa vanda in acest stadiu.
Eu tot nu inteleg ce atata mister cu proiectul asta si de ce nu ne restituie banii cheltuiti cu o societate agreeata de cei care finanteaza ?
Nu exista societate agreata de cei care finanteaza.
Exista doar cheltuieli eligibile si neeligibile.
Singura cheltuiala eligibila facuta inainte de semnarea contractului este cea de consultanta aferenta managementului si nu poate depasi 5 sau 10 % nu mai stiu exact dar scrie in ghid.
Trebuia sa cititi cu atentie ghidul si sa nu va bazati pe firma "agreata" care avea tot interesul sa va ia banii dar care ar fi sa va atentioneze. In functie de contractul pe care l-ati semnat cu ei, ii puteti trage la raspundere.
Nota cu 131 nu e corecta pentru ca nu ati primit inca nici o subventie, cheltuielile facute nu sunt eligibile si ati semnat un contact care se poate rezilia oricand . Nu stiu de ce ati cheltuit atatia bani, dar daca sunt cuantificabili ii puteti recupera prin vanzare.
In mare ati inteles ce spun . Nu am alte informatii ( decat cea care se refera la materializarea proiectului , dar ea este confidentiala , ca dealtfel si cele despre beneficiar si prestator )
Cat priveste nota contabila , am inregistrat bine : subventii de primit
4451=131
De ce spuneti ca ar fi cheltuiala neeligibila?
E proiectul constructiei .Proiectul a inceput ulterior semnarii contractului de finantare .De ce spuneti ca acest contract " se poate rezilia oricand " ?
In ceea ce priveste suma cheltuita , decizia apartine patronilor si inginerei de proiect ( cea care a participat de la inceput la idee )
Cred ca va incurca cuvantul PROIECT . Proiectul care a stat la baza solicitarii finantarii este unul si nu este acelasi cu proiectul constructiei .
Daca mai aveti amabilitatea sa postati , va rog mult sa o faceti ,
Subventii
adrt
Firma are obiect de activitate fabricarea altor articole de imbracaminte, a semnat un acord pentru finanțare în baza H.G. nr.332/2014 privind instituirea ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene
chiojdean
buna,tuturor as dori ceva lamuriri despre accesarea fondurilor europene. sint persoana fizica,detin o anumita suprafata de teren ce as putea sa o destinez ... (vezi toată discuția)