avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MINOR IN INTRETINEREA BUNICII
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MINOR IN INTRETINEREA BUNICII

BUNICA INGRIJESTE MINORUL DE 12 ANI DE LA NASTERE , INREGISTRANDU-L PE NUMELE EI , DAR ALOCATIA DE STAT ESTE RIDICATA DE MAMA NATURALA ACEASTA AVAND ALTI 3 MINORI DIN A DOUA CASATORIE CUI SI UNDE SE POATE ADRESA PENTRU DREPTURILE MINORULUI, ALOCATIA FIIND RIDICATA DE BUNICA
Cel mai recent răspuns: Giorgia Cristea , utilizator 20:49, 12 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.397 C.civ. autoritatea părintească se exercită şi după divorţ de ambii părinţi în comun, ceea ce înseamnă că drepturile şi îndatoririle părinteşti care privesc atât persoana cât şi bunurile copilului aparţin în continuare în mod egal ambilor părinţi, aceştia exercitându-le numai în interesul superior al copilului şi fiind răspunzători pentru creşterea acestora, deoarece ei au în primul rând îndatorirea de creştere şi educare a copiilor lor minori.

De la această regulă codul civil actual a prevăzut excepţii reglementate de dispozițiile art.398 şi 399 C.civ., adică autoritatea părintească poate fi exercitată de către un singur părinte aşa cum arată art.398 C.civ. şi art.399 C.civ.
Acest ultim text arată că în mod excepţional instanţa de tutelă poate hotărî plasamentul minorului la rudă sau la o altă familie ori persoană, cu consimţământul acestora sau într-o instituţie de ocrotire. Acestea exercită drepturile şi îndatoririle care revin părinţilor cu privire la persoana copiilor.


Adresati-va si DIRECTIEI GENERALE DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minora de 1 an baubau12345 baubau12345 Buna ziua. Imi puteti spune daca obtin in instanta custodie comuna, iar sotul nu imi da semnatura ca eu sa parasesc tara pentru a vizita bunicul matern, pot ... (vezi toată discuția)
Copil in intretinerea bunicii paterne-stabilire pensie alimenara pentru ambii parinti flavius_neagota83 flavius_neagota83 speta este urmatoarea: copil minor(13 ani)rezultat din relatie de concubinaj si incredintat bunicii paterne de la varsta de 1 an si ceva.bunica doreste sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la notar Adeea Adeea Buna ziua. Sotul meu a cerut divort pe cale amiabila la notar insa noi avem un copil de aproape 2 ani. Eu vreau copilul sa ramana la mine insa situatia ... (vezi toată discuția)