avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Spondilita anchilozanta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Spondilita anchilozanta

Buna seara.Sotul meu este diagnosticat cu spondelita anchilozanta gradul 3.Are 38 (19.10.1980)de ani si a lucrat 11 ani in Anglia cu acte in regula.Daca se pensioneaza de boala cat ar fi pensia si daca se adauga si vechimea in munca din Anglia?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: AdrianCD86 , utilizator 23:36, 27 Noiembrie 2022
Perioada cat a lucrat in Anglia va intra doar in conditia de stagiu.
Nu intra si in calculul cuantumului pensiei.
Daca a lucrat si in Romania va primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 640 lei.
Nu stiu ce e stagiu.Imi puteti explic in cuvinte simple va rog?Si daca nu a lucrat in romania cu carte de munca nici o zi,nu poate beneficial de pensia de boala?multumesc mult

Carp Mircea a scris:

Perioada cat a lucrat in Anglia va intra doar in conditia de stagiu.
Nu intra si in calculul cuantumului pensiei.
Daca a lucrat si in Romania va primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 640 lei.

Buna ziua, si eu sunt in aceasi situatie acum. Imi puteti spune va rog ce si cum ati rezolvat? Multumesc anticipat.

Flofloflo a scris:

Buna seara.Sotul meu este diagnosticat cu spondelita anchilozanta gradul 3.Are 38 (19.10.1980)de ani si a lucrat 11 ani in Anglia cu acte in regula.Daca se pensioneaza de boala cat ar fi pensia si daca se adauga si vechimea in munca din Anglia?MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de boala NOROVICI NOROVICI Buna ziua! As dori sa stiu ce pensie va avea sotul meu daca se pensioneaza pe caz de boala grad ul 2? Mentionez ca a cotizat dupa calculul nostru cam 34 ani. ... (vezi toată discuția)
Pensie boala rodicarodica rodicarodica sint incadrata in gradul 3 de boala stie cineva ce pensie voi primi ?eu nu am decit 5 ani pe cartea de munca...va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala si handicap Luminița S. Luminița S. Buna ziua.In iunie 2016 am fost diagnosticata cu tumora san cu gradul 1 de malignitate si metastaza limfonodulara acuma stanga.Am urmat tratamentul cuvenit ... (vezi toată discuția)