Sunt din buc. de loc, insa de 2 ani jumate m-am relocat in prahova.
Mi s-a suspendat permisul de conducere cat. B in urma cu cca. 1 an, printr- camera de supraveghere, si, intrucat nu mai domiciliam la adresa din buletin, nu am avut cunostinta de suspendarea acestuia; si nici ca
ar fi trebuit sa ma prezint la politie sa-l predau.
Asa se face ca, in urma cu aprox. 6, 7 luni (in sept. 2018), am circulat cu auto masina personala pe raza judetului ph, si, la un control de rutina al politiei, mi s-a comunicat ca am carnetul suspendat; si, ca atare mi s-a-ntocmit dosar penal.
La cca 3 sapt si ceva m-am dus la IPJ prahiva din pl. si am depus permisul, conform unei scrisori prin care mi se solicita aceasta.
A durat iarasi desutul de mult pana ce dosarul a ajuns la parchetul din campina si .. deja aici toul s-a blocat, intrucat pana ii vine randul poate sa dureze 6-8 luni poate si mai bine.
Am mare nevoie de carnet, intrucat trebuie sa ma deplsasez pentru a ajunge la locul de munca si.. pur si simplu nu prea stiu cum sa procedez in vederea restituirii acestuia pana la solutionarea cauzei.
Repet , este intocmit dosar penal !
As dori foarte mult sa ma ajutati cu un sfat, si daca se poate sa incercam sa realizam un amendament legislativ intr-o astfel de speta (extrem de controversata , dupa parerea mea) in care ne existand cu adevarat vinovatie ajungi sa suferi de pe urma acestor legi care aplica doar litera legii, fara niste interpretari si cercetari prealabile (adica ,,spitirul" legii)
va multumesc
pai d-le avocat, eu d-aia pusei intrebarea asta aici, sa-mi spuneti concret ce sa fac, nu sa-mi ziceti ,,trebuie sa va formulati apararea corespunzator .." ca asta stiu si eu ..
Eu m-am gandit ca in baza OUG 195/2002 - insa nu stiu care articol - as putea sa formulez la procuror, o solicitare de restituire a permisului pana la solutionarea cauzei.
Insa asta deja este o speta penala si nu una contraventionala !
Are sens sa ma refer la acest OUG 195/2002, sau este necesara referirea la alta lege/articol .. ?
va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie pertinenta, intrucat nu se prea misca nimic (in tara asta in general) si am mare, mare nevoie sa-mi recuperez permisul de conducere.
Si cred ca in situatia mea sunt nenumarati alti oameni care ar avea nevoie de un sfat pertinent intr-o atare situatie.
va multumesc,
cu stima,
ms
Cat dureaza solutionarea dosarului penal, aveti dreptul de conducere suspendat. Dovada eliberata fiind fara drept de circulatie, procurorul nu va poate prelungi un drept pe care nu il mai aveti.
Daca stiti cum sa va aparati corespunzator, nu ezitati sa o faceti, in acest fel se va dispune cat mai repede solutia legala.
Cu alte cuvinte, concentrati-va pe solutionarea dosarului penal, nu pe prelungirea dreptului de circulatie.
D-le avocat, stimata comunitate !!!
D-leee .. eu vreau sa IMI RESTITUIE carnetul, cat timp dosarul e in ,,lucru" (1 an, doi, o eternitate etc). ok ?? Nu sa-mi prelungeasca nimic, Ce sa-mi prelungeasca, daca mi l-a luat cu totul, si mi-a dat dovada FARA DREPT DE CONDUCERE ! ? Cand ai fituica aia fara drept de conducere, nu exista asta cu ,,prelungire" !!
Va mai pun inca o data intrebarea:
- conform celor spuse de mine la intrebarea 2 , exista posibilitatea ca procurorul sa dispuna celor de la rutiera sa-mi RESTITUIE carnetul de conducere, cat timp cauza mea e/ va fi pe rol ??
va multumesc
ms
Care parte din " cat dureaza soluționarea dosarului penal aveti dreptul de conducere suspendat" nu intelegeti?
Este evident din ce v-am spun ca nu exista posibilitatea restituirii permisului pana nu se dispune o solutie.