avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis - prelungire dovadă înlocuitoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis - prelungire dovadă înlocuitoare

Dovada de inlocuirea permisului retinut se poate prelungi??
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 08:48, 8 Septembrie 2017
OUG 195/2002 Articolul 111 alin (6) La cererea titularului permisului de conducere retinut in conditiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4) , procurorul care efectueaza urmarirea penala sau exercita supravegherea cercetarii penale ori, in faza de judecata, instanta de judecata investita cu solutionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulatie, cu cate cel mult 30 de zile, pana la dispunerea neinceperii urmaririi penale, scoaterii de sub urmarire penala ori incetarii urmaririi penale sau, dupa caz, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Modul de solutionare a cererii de prelungire a dreptului de circulatie se comunica si sefului politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta.

Daca nu vi s-a intomit dosar penal si ati savarsit doar o contraventie ce a dus la suspendarea dreptului de a conduce, dovada nu mai poate fi prelungita.
In schimb puteti face contestatie la PV si vi se va restitui permisul pe toata durata judecatii cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 336 vazut de oug 195/2002 reactualizat mihai2015a mihai2015a Poate fi solicitata prelungirea dreptului de a conduce, conform OUG 195/2002, art. 111, chiar si in cazul unor infractiuni prevazute de art. 336 NCP? (vezi toată discuția)
Prelungire dovezii de circulatie Iasmin Iasmin Buna ziua...In data de 24 ian am avut un accident lovind intr-un copac cu masina unui prieten care era alaturi de mine si care era in stare de ebrietate..In ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu dovada expirata de 3 zile Madalin s Madalin s Am fost oprit de politie si aveam dovada expirata de 3 zile .depusesem cererea de prelungire si fusese aprobata dar nu am ajuns sa vizez dovada.Ce mi se poate ... (vezi toată discuția)