Bună. Am pus o întrebare mai demult despre faptul că stau în concubinaj cu cineva și avem o fetiță și m-a amenințat să plec de multe ori dar fără fetiță iar el bea și nu îmi dădea niciun ban. Bun, în urmă cu 4 zile a făcut aceeași chestie iar când am vrut să iau fetița nu m-a lăsat și m-a prins de gât, am avut o mică vânătaie dar a trecut iar mama are poză, i-am sunat pe ai mei și am plecat cu tot cu fetiță la casa alor mei, de atunci nu m-a dat în judecată sau la poliție ceva, nimic. Fetița e la mine iar eu nu mai vorbesc cu el, nici nu vreau banii lui, vreau doar să rămân aici și fetița la mine. Dar mi-e frică, oare mi-o poate lua? Martori îi am doar pe ai mei și din câte am înțeles trebuie să am martori înafara familiei la faza cu alcoolul, menționez că el a făcut și 3 ani de pușcărie, nu știu în ce an, am aflat asta de curând deci bănuiesc că șansele ca fetița să rămână la el sunt mici și nici custodie comună nu vreau pentru că nu vreau să îmi crească fata lângă un asemenea om, ce aș putea face? Să o las așa fără să fac nimic? Fetița oricum e la ai mei acasă.
Sfatul meu este sa căutați avocat și sa fiti pregătită să deschideți proces imediat ce ar fi necesar.Poate dura destul de mult timp până sa găsiți avocat daca veti fi în stare de graba maxima pentru a accelera procedura judiciară.
Dacă ia copilul va trebuie hotărâre judecătorească.
N-are nicio șansă sa vă ia fetița, nu vă mai panicați!
Chiar astăzi am semnat un contract cu o doamnă într-o speță similară, sens în care voi proceda la solicitarea unui ordin de protecție și voi intenta și acțiunea de divort, plângere a depus deja doamna.
În același mod trebuie să acționați și dvs, solicitând și pensie de întreținere, cum este normal.