avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca plec de la firma 3 ani nu mai lucrez ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca plec de la firma 3 ani nu mai lucrez ?

Sunt pus in fata unui document, "Contract de fidelitate", in care angajatorul impune ca la incetarea contractului sa nu mai lucrez la alta firma pe acelasi domeniu. Snctiuni morale si materiale. Eu altceva nu stiu sa fac. Nu vreau sa semnez contractul, dar au trecut 3 luni de la angajare, au promis "Marea si Sarea" si au inceput sa sece apele. Am facut si un curs, trimis de ei intre timp, pt care voi semna alt contract. Aspectele acestea nu au fost spuse la angajare, acum ma simt raspunzator pt curs dar speriat pt viitor. Cum se reglementeaza astfel de situatii? Va multumesc. Nu doresc nimanui astfel de situatii.
Cel mai recent răspuns: business-man , utilizator 18:21, 8 Mai 2006
te si plateste pentru perioada de fidelitate?
nu e vb de contract de fidelitate e vb de o clauza de neconcurenta mai exact
Art 21 alin (3) Indemnizatia de neconcurenta lunara datorata salariatului nu este de natura salariala, se negociaza si este de cel putin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei incetarii contractului individual de munca sau, in cazul in care durata contractului individual de munca a fost mai mica de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.
1. trebuie sa te plateasca pentru asta dupa cum reiese mai sus
2. citeste tot codul muncii mai ales ca e open source si sa sti singur ce ai de facut si cum sa iti aperi drepturile
3.legat de cauza de neconcurenta poti sa semnezi linistit ca oricum exista tertipuri pe a o reduce sau anula dar daca vrei sa pleci curand nu semna nimic nici un contract
intru cat nu stiu toate aspecte ia legatura cu mine pe messenger id : dani_business_man
sau citeste aici pe site tot codul muncii
www.avocatnet.ro/content/art...

bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspector resurse umane mandriva mandriva Exista vreun spor de care poate beneficia inspectorul RU? de confidentialitate, sau altceva? daca da, in ce temei legal? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de neconcurenta corny39 corny39 Modul de acordare al acestei indemnizatii, monografia contabila, obligatii fiscale... declarative si de plata. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Clauza de fidelitate si neconcurenta papillon papillon Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu ce prevede Noul cod al muncii despre: Clauza de fidelitate si neconcurenta Urmeaza sa semnez asa ceva, ce ar ... (vezi toată discuția)