avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare apartament cu Prima Casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare apartament cu Prima Casa

Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament constructie 2017 de la proprietar care l-a achizitionat cu Prima Casa. Intrebarea mea este, ca avand in vedere ca nu au trecut 5 ani de la achizitionare, pot eu sa cumpar apartamentul daca ii dau eu banii cash proprietarului ca sa poata sa-si inchida creditul?
Se poate face direct antecontract in care eu ii dau exact suma cu care isi incheie creditul iar la contractul final ii dau restul sumei tot cash?
Trebuie respectivul proprietar sa faca ceva cerere la banca ca sa se aprobe vanzarea apartamentului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lilianavas , utilizator 08:22, 28 Martie 2019
Desigur
Luati legatura cu ofiterul de credite la care este arondat respectivul credit bancar
Este si o ipoteca in favoarea bancii la CF-ul respectiv
Multumesc pt raspuns. M-am interesat de la un avocat insa nu se poate instraina o locuinta timp de minim 5 ani daca are credit de prima casa, este lege. Am renuntat din aceasta cauza la apartament.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
lilianavas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament nou aflat sub ipoteca de la dezvoltator dk88 dk88 Buna ziua, Sunt pus in fata unei situatii mai delicate pe care initial am crezut ca am prevenit-o. Am cumparat in toamna un apartament de la un dezvoltator ... (vezi toată discuția)