avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sucursala, punct de lucru, sediu secundar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sucursala, punct de lucru, sediu secundar

Buna ziua. O firma romaneasca isi deschide un birou in strainatate. Nu e o firma inregistrata acolo, ci o sucursala dupa legea locului (se inscrie in registrul comertului de acolo), fara personalitate juridica.

Acum, la noi trebuie mentionata deschiderea in Registru (art. 43, L31/1990; pct 7 L 152/2015).
Am cerut opinii si am primit raspunsuri contrare (daca nu contradictorii): ca e sediu secundar, ca e sucursala, ca e punct de lucru. Ba chiar mi s-a recomandat sa nu mentionez ca e sucursala.
Intrebarea e ce mentionezi (si ce apare in Hotararea AGA)? Deschiderea unei/unui...?

Pana la urma, teoretic vorbind, care e distinctia intre aceste notiuni, mai ales in contextul acesta transfrontalier? Exista pe undeva o definitie mai detaliata decat cea de la art 43 din L31?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru in cazul sucursalelor Emil Lasconi Emil Lasconi ART. 43 (1) Sucursalele sunt dezmembrăminte fără personalitate juridică ale societăţilor comerciale şi se înregistrează, înainte de începerea ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru a deschide o sucursală asociație? CameliaDiana CameliaDiana Bună ziua, Doresc să deschid o sucursală a unei Asociații culturale (în același oraș în care este deschisă și Asociația) pentru a muta acolo o ... (vezi toată discuția)