avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Copaci bătrâni
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Copaci bătrâni

Vecinul de vis-a-vis are în curte chiar lângă gard 2 brazi de vreo 70 de ani și înalți de aproximativ 15 metri,iar strada dintre noi are cam 5 metri.Deci fiind bătrâni mă tem că la un vânt mai puternic sa nu aterizeze pe casa și gardul meu.Am vorbit cu vecinul și cu toate că i-am găsit eu in doua rânduri firme specializate, refuză cu vehemență să-i taie.Ce pot face?Mersi.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
Ionuț A1988, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionuț A1988 , utilizator 21:32, 31 August 2019
Buna ziua,
Brazii nu sunt nici atat de batrani si nici atat de inalti incat sa trebuiasca sa fie taiati.
Brazii traiesc cam 150 de ani si ajung si la 30 m inaltime.
Notificati vecinul prin mediator iar la producerea pagubei datorita unui "vant mai puternic" actionat vecinul in instanta pentru despagubiri.
nu trebuie sa il notificati asupra unor consecinte evidente si nici nu aveti cum sa il obligati sa taie pomii ca va temeti dvs ca va vin pe casa.
ps la 70 de ani, nu e deloc batran.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gi-jane2 a scris:

nu trebuie sa il notificati asupra unor consecinte evidente si nici nu aveti cum sa il obligati sa taie pomii ca va temeti dvs ca va vin pe casa.
ps la 70 de ani, nu e deloc batran.

Am zis brazi neștiind exact ce sunt ,arată că niște ciuperci,tulpina subțirică de vreo 15 20 de metri cu o coroana mare si plată în vârf.Se vede că sunt foarte batrani si fragili,Oricum intre timp au fost tăiați.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brazii înalți ai vecinului care pun în pericol casa mea Leslie2000 Leslie2000 Bună ziua. Am o casă de vacanță la munte cu acte în regulă. În curtea vecinului, la circa 8 m de casa mea (circa 4 metri de la gardul ei) are patru ... (vezi toată discuția)
Copaci periculosi pentru siguranta robertariana robertariana Buna ziua, Vecinul de la tara detine in curtea casei trei arbori foarte inalti aprox 20 metri inaltime.Acestia sunt exact langa gardul ce desparte ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)