avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverință de vechime,raport per salariat.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverință de vechime,raport per salariat.

Bună ziua!
Am lucrat la o firmă care este în insolvență și in urmă cu fix o lună,firma mi-a dat o cerere de demisie pe care am și semnat-o motivul fiind că se va înceta activitatea la secția de producție in care lucram.Stiam cu vreo două luni în urmă ca se va ajunge în situația să închidă.
În tot acest timp am cerut raportul per salariat și adeverință de vechime dar nu am primit nici un act in schimb am aflat că nu mi-au fost plătite stagiile de cotizare către casa de pensii pe o perioadă de cel puțin 8 luni.
Ce pași trebuie să urmez pentru a primi aceste acte si ce șanse am să recuperez din prejudiciul cauzat de acestă firmă ?
Specific că domiciliez în București iar firma își are sediul în Pucioasa,județul Dâmbovița.
Multumesc anticipat.
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 2 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca nu ati depus o solicitare scrisa catre fostul angajator sa va elibereze adeverinta de vechime si extrasul REVISAL, atunci depuneti o astfel de solicitare.

2. Daca ati depus o solicitare scrisa catre fostul angajator sa va elibereze adeverinta de vechime si extrasul REVISAL si nu ati primit asa ceva, atunci sesizati ITM-ul.

3. HG G nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM incălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6) din HG 905/2017.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Cornel Vasile a scris:

1. Daca nu ati depus o solicitare scrisa catre fostul angajator sa va elibereze adeverinta de vechime si extrasul REVISAL, atunci depuneti o astfel de solicitare.

2. Daca ati depus o solicitare scrisa catre fostul angajator sa va elibereze adeverinta de vechime si extrasul REVISAL si nu ati primit asa ceva, atunci sesizati ITM-ul.

3. HG G nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM incălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6) din HG 905/2017.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Multumesc mult pentru răspuns.
@FlorinChe

Bună ziua!
Am făcut o cerere scrisă în urma discuțiilor purtate cu dumneavoastră,dar nu prea am avut cui să o predau.La sediul social al firmei nu am gasit pe nimeni iar cei din fosta conducere(inclusiv unul dintre foștii patroni,in prezent angajat la o altă firmă)nu au dorit nici măcar să poate o discuție motivant cu nu mai reprezintă firma.
După câteva zile am fost cautat de soția unuia dintre patroni cu niste extrase din contabilitate ca să le semnez si o adeverință de vechime făcută foarte superficial...nu am semnat nimic,nu am avut convingerea ca sunt bune.
Ce aș pute face in situatia de față?

Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Decat sa sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal Ioana.albu Ioana.albu Buna ziua! Vă deranjez cu o întrebare. Doresc sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post la stat, dar pentru dosar am nevoie de revisal. Cum il pot ... (vezi toată discuția)
Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cruceru1981 cruceru1981 Am aflat de curand ca de ceva timp au avut loc modificari la contractul meu de munca fara a lua la cunostiinta. As dori sa merg la ITM pentru a solicita un ... (vezi toată discuția)