Deoarece au apărut Instrucţiunile de aplicare a L329/ 2009, cum pot fi aplicate reglementările privind cumulul pensiei cu venitul salariul, în cazul unei persoane care a lucrat în sistemul de învăţământ, s- a pensionat, dar a cărei pensie depăşeşte venitul mediu brut de 1.693 ei şi dacă ea ar putea să profeseze şi în continuare în cazul sistemului de plată cu ora şi care sunt condiţiile ?
cu tot respectul daca are deja atata pensie(peste 1.700), sa o stapaneasca sanatos multi ani, sa-si faca o autorizatie si sa dea ore acasa nu se supara nimeni, nu mai au loc tinerii de atatia pensionari. nu e corect sa lucreze la stat . oare pensionarii astia nu se gandesc ca sant atatia tineri fara servici. si in fond de ce sa nu primeasca in plus plata cu ora un cadru tanar, sa isi permita sa faca un concediu frumos sau sa ii plateasca copilului niste cursuri de dans sau orice altceva. Pensie cat mai lunga si linistita
va rog sa-mi argumentati raspunsul cu un articol, eu nu-l gasesc acest artico;!!!! eu asta vad in lege:
Măsuri privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile
salariale, în scopul reducerii cheltuielilor bugetare
Art. 17. - (1) Beneficiarii dreptului la pensie aparţinând atât
sistemului public de pensii, cât şi sistemelor neintegrate
sistemului public care realizează venituri salariale sau, după
caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea
unei activităţi pe bază de contract individual de muncă, raport de
serviciu sau în baza actului de numire, potrivit legii, în cadrul
autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de
modul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor
autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi
societăţilor comerciale la care capitalul social este deţinut
integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-
teritorială, pot cumula pensia netă cu veniturile astfel realizate,
dacă nivelul acesteia nu depăşeşte nivelul salariului mediu brut
pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor
sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale
Continuare activitate
tif
Buna ziua,
Doresc sa aflu daca mai pot lucra ( in sectorul particular sau bugetar, si in ce conditii), avand in vedere ca in momentul de fata sunt pensionar ... (vezi toată discuția)